Victòria Alsina Burgués: “El Parlament Europeu ha d’estudiar l’ús del programari espia a la Unió per a Catalunya i per a tots els ciutadans europeus”

‘La ministra d’Acció Exterior de Catalunya, Victòria Alsina Burgues, explica a Le Monde que la democràcia està amenaçada pel programari espia Pegasus i creu que Espanya és el lloc adequat per començar a resoldre aquest problema.

(…)

«Inclou càrrecs electes, entre ells tres expresidents catalans i l’actual president, consellers i diputats al Parlament de Catalunya i al Parlament Europeu, així com periodistes, activistes de la societat civil i fins i tot familiars. A més, abans i durant el judici van ser espiats advocats internacionals de renom, que defensen els funcionaris catalans que van acabar a les presons espanyoles. Els seus telèfons mòbils estaven infectats amb Pegasus.

Justificació per part del govern espanyol

«Segons els estudis, aquesta és només la punta de l’iceberg. Encara hi ha centenars de dispositius potencialment infectats a Catalunya que encara no han estat escanejats. Els dos anys d’investigació detallats a l’informe “Catalangate” de Citizen Lab indiquen que “l’evidència circumstancial forta suggereix un vincle amb les autoritats espanyoles”.

«De fet, és difícil d’imaginar que algú altre s’orienti específicament al programari espia a aquestes personalitats catalanes que tenen una cosa en comú: tots estan obertament a favor de la independència catalana. En efecte, defensen modes d’actuació idèntics als d’Escòcia i Quebec, concretament l’organització d’un referèndum a favor de la independència, vinculant i pacífic.

(…)

Font: Le Monde (França, 18-05-22)

Please follow and like us: