Un excomissari de policia declara davant l’Audiència Nacional que ‘el CNI va calcular malament’

Telepolis, Heise Online, Alemanya ‘Les declaracions de l’antic empleat del servei secret CNI poden qualificar-se amb seguretat de bomba. Segons José Manuel Villarejo, el servei secret va estar molt implicat en els atemptats de Barcelona i Cambrils l’estiu del 2017. En el judici davant l’Audiència Nacional de Justícia, l’excomissari, que, segons ha informat, actuava a les “clavegueres de l’estat de la policia política”, va destapar la implicació dels organismes de seguretat de l’Estat en els atemptats terroristes.

‘Els lectors de Telepolis van llegir fa quatre anys que Abdelbaki Es Satty, el cap de la cèl·lula terrorista islamista, i l’imam de Ripoll, era un informador del CNI. Això també s’aplica al fet que el CNI va vigilar els terroristes islamistes fins als atemptats. Ara, amb les seves declaracions, Villarejo ha confirmat el que molts a Catalunya sempre han temut: que els cossos de seguretat intentessin ofegar el procés d’independència amb els atacs. “Volíem espantar Catalunya”, ha dit Villarejo sobre els atemptats, que s’han cobrat un total de 16 vides.

“Vaig treballar amb el CNI fins a l’últim dia”, ha explicat Villarejo. Va parlar d’un “greu error de Sanz Roldán“, l’aleshores cap del CNI, que va valorar malament la situació. Havia estat avisat per fonts molt rellevants.’

(…)

Please follow and like us: