Taula de Diàleg

Els líders del govern espanyol i el de Catalunya s’han trobat a la taula, però la bretxa entre ells continua essent gran

El primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, va rebutjar dimecres tant l’amnistia com un segon referèndum d’independència en l’esperat diàleg entre Espanya i Catalunya. Però el líder català, Pere Aragonès, va dir que l’inici de la negociació entre les dues parts era una victòria en si mateixa.

La controvèrsia es va provocar el dia abans del diàleg quan el president català va rebutjar els assistents proposats per a la reunió de Junts, l’altra meitat de la coalició catalana governant. Aragonès va justificar la seva decisió dient que els assistents només havien de ser membres del govern. Jordi Sànchez, antic pres polític català i secretari general de Junts, va respondre que no era un requisit necessari. Però va culpar l’executiu espanyol del que va qualificar de ‘veto’ dels membres del seu partit. ‘Hem considerat que el govern de Pedro Sánchez ens ha vetat. Aquest veto representa la convicció que la part espanyola no aborda el diàleg’, va dir dimarts Sànchez.

Noticia Social Europe

Davide Bonaldo / Shutterstock.com

Please follow and like us: