Política de tràfic d’esclaus a espanya. “espanya ignora l’explotació”

‘Espanya no va prohibir l’esclavitud a la seva colònia de Cuba fins al 1886. Va ser l’últim país europeu que va abolir la possessió i el comerç de persones. Per què això va trigar tant?

‘Surt el llibre “La vida a l’ombra de les tempestes” de Landolf Scherzer’. ‘Política de tràfic d’esclaus a Espanya: “Espanya ignora l’explotació”

‘Cuba era simplement massa important per a l’Espanya del segle XIX. Tot i que el regne havia perdut moltes de les seves colònies d’ultramar, va conservar la colònia més productiva de totes, Cuba, el productor de sucre més important del món. Econòmicament, l’illa era superior a la metròpoli, és a dir, Espanya. Mentre l’economia espanyola era deficitària, Cuba generava superàvits financers anuals que retornaven a la península Ibèrica com a impostos. La importància econòmica de Cuba va ser tal que la primera línia de ferrocarril espanyola no es va construir al continent sinó a l’illa, una excepció absoluta. I per atendre la demanda mundial de sucre, necessitàveu esclaus.

(…)

Font: ND Aktuell (https://www.nd-aktuell.de/artikel/1166981.sklavenhandel-in-spanien-spanien-ignoriert-die-ausbeutung.html), Alemanya, 18-09-22

Please follow and like us: