Pedro Sánchez Continua Insistint que no hi pot haver Referèndum a Catalunya i està Pressionat per la Dreta

Ressenya de Chris Bambery sobre Exhumar Franco: la segona transició d’Espanya’, de Sebastiaan Faber: Vanderbilt University Press.

‘El llibre també analitza quina part de les grans empreses espanyoles deuen la seva riquesa inicial a l’època franquista i com les famílies de la seva oligarquia encara conserven les sales de juntes avui en dia, i mostra una història similar respecte als mitjans de comunicació.

El PSOE i el PP sostenen la transició com la creació d’una democràcia quasi perfecta amb una constitució que no s’ha d’alterar. La crisi actual a Catalunya ha conduït com a una muntanya russa, però l’actual primer ministre Pedro Sánchez continua insistint que no hi pot haver referèndum a Catalunya i està pressionat per la dreta, des del PP i Vox, que ubiquen els “separatistes” catalans amb els migrants i els musulmans com “l’enemic de dins”.

El llibre acaba l’anàlisi de Faber sobre la reaparició de l’extrema dreta a Espanya, Vox. Mostra que prové d’una tradició espanyola específica – la defensa de l’església i la família contra el feminisme i els drets LGBT, per exemple –, però també forma part d’un procés més ampli del món neoliberal actual; amb partits nacionalistes d’extrema dreta emergents a tot Europa que apunten a migrants i musulmans.

Es tracta d’un llibre excel·lent que us ajuda a entendre problemes molt reals a què s’enfronta Espanya i a examinar possibles solucions. Les diferents veus i enfocaments destaquen que això no serà fàcil, però que ho fa encara més interessant’.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *