Milers de Catalans es Manifesten per la Independència a Barcelona

L’article de l’agència internacional britànica explica que és la primera Diada amb els presos polítics indultats. Fa referència al ball de números habitual:

‘L’ANC ha situat la xifra en 400.000. La xifra ha sigut inferior a la del 2019, quan van marxar uns 600.000, i l’any passat, quan només es van organitzar petites protestes estàtiques per complir les restriccions de la COVID-19′.

‘Jordi Cuixart: «Els que ens demanen que passem pàgina i no volem que lluitem per l’autodeterminació… quin és el pla d’Espanya per a Catalunya? Cap. Només repressió i més repressió”, ha dit.

L’article també explica que la protesta ha tingut lloc pocs dies abans de les converses dels governs central i regional sobre el conflicte polític de Catalunya, que estan suspeses des del febrer del 2020. També esmenta que no se sap res de Pedro Sánchez al respecte, i sobre l’aeroport:

El govern espanyol ha dit que cancel·la una proposta d’inversió de 1.700 milions d’euros (2.000 milions de dòlars) per ampliar l’aeroport, i ha dit que no compta amb el suport de les autoritats regionals que han qüestionat el seu potencial impacte ambiental mentre acusen Madrid d’actuar deshonestament.

Font: Thousands of Catalans Rally for Independence in Barcelona.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *