L’independentista detingut Jordi Sánchez és anomenat candidat a la presidència catalana.

El diari Indi ‘The New Indian Express’ escriu:

BARCELONA: Aquest dilluns, els legisladors del Parlament Català han proposat un líder independentista que es troba actualment detingut per la repressió d’Espanya contra el procés de secessió de Catalunya, com a candidat a la presidència de la regió.

El President del parlament Català controlat per independentistes, Roger Torrent, va proposar formalment a Jordi Sánchez, de 53 anys, com a candidat.

Es considera que Sánchez té poques possibilitats d’ocupar el càrrec, ja que resta sota custòdia pendent d’acusacions com ara la sedició sobre la crisi independentista catalana de l’any passat.

El nom de Sánchez va ser presentat després que l’expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, que es troba a l’exili a Bèlgica, sortís la setmana passada per intentar desbloquejar el buit polític.

A l’absència de Puigdemont, el parlament va confirmar que Sánchez era el candidat “que té més suport”.

Sánchez és l’expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya, un poderós grup independent per la República de Catalunya.

La proclamació d’independència dels republicans catalans va dur Espanya a una crisi política l’any passat.

El govern espanyol va imposar una norma directa (el 155) sobre la regió el 27 d’octubre després que el parlament català declarés unilateralment la independència.

La norma directa durarà fins que la regió esculli un nou President. Madrid s’ha compromès a resistir qualsevol ofensiva per independitzar la regió d’Espanya.

The New Indian Express [ENG]: http://www.newindianexpress.com/world/2018/mar/06/detained-separatist-jordi-sanchez-named-candidate-for-catalan-presidency-1782731.html

Please follow and like us: