Les abraçades d’Esquerra Republicana cap a madrid, governant a Catalunya, són rebudes amb crítiques

’Divisió [‘y vencerás’] en la festa nacional catalana “Diada”

‘Una campana càlida i humida sonava a la població catalana del Perelló diumenge al matí, quan a les 11 del matí a l’ajuntament es va hissar la bandera catalana l’11 de setembre, festa nacional. El poble amb més de 3.000 habitants està decorat, de les finestres pengen banderes catalanes. En el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 van demostrar que la província de Tarragona lluita per la independència. Amb una participació del 70 %, el 98 % va votar a favor del despreniment d’Espanya.

‘Hi ha referències als esdeveniments en moviment per tot arreu. “Ara és el moment”, “Som una república” o “No oblideu, no perdoneu” estan estampats amb lletres grans a “Platz des 1. Oktober”. El que es vol dir és que el govern espanyol va deixar anar els seus cossos de seguretat aquell dia per intentar evitar una votació, amb porres i bales de goma. Això va fracassar, per la unitat i la unitat del moviment que malgrat tot va aconseguir tirar endavant el referèndum pacíficament. Dos milions de persones van poder votar i més del 90% va votar a favor de la independència.

‘Actualment, però, les disputes entre partits dominen el panorama. El ressentiment de la base creix cap a aquells que s’han compromès a implementar la voluntat de la població. Això es va reforçar a les eleccions parlamentàries del febrer de 2021, quan el 52% va votar pels partits que defensen clarament la independència. El ressentiment es dirigeix ​ especialment contra Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que era la força més forta i també governa ara al Perelló.

(…)

Font: ND.Aktuell – Journalismus von links (https://www.nd-aktuell.de/artikel/1166842.katalonien-gespalten-am-nationalfeiertag-diada.html), Alemanya, 11-09-22

Please follow and like us: