Implementar la Independència

News, Austràlia, via AFP:

Milers de separatistes catalans van agafar dissabte els carrers de Barcelona en una prova de força davant de noves negociacions amb el govern espanyol.

La protesta d’enguany arriba quan es reprendran les converses de primer nivell sobre la resolució de la crisi catalana la setmana vinent entre el govern en minoria del primer ministre Pedro Sánchez i el govern regional separatista de Catalunya. Els separatistes tenen dues demandes claus: una amnistia per als implicats en la fallida candidatura d’independència, que exoneraria els que es refugiaren a l’estranger, i un referèndum d’autodeterminació, aquesta vegada amb l’aprovació d’Espanya

El text explica breument el procés a partir del moment àlgid del 2014, parla de certa decepció entre l’independentisme i acaba: El líder regional de Catalunya, Pere Aragonès, va denunciar Espanya per “xantatge“.

Font: Els separatistes catalans surten al carrer abans de les converses amb Madrid


DW Akademie, Alemanya:

Els catalans marxen per la independència davant les converses de Madrid. Els separatistes catalans van celebrar la seva primera concentració important des de l’inici de la pandèmia COVID, enmig de divisions a les seves files durant les properes converses amb el govern espanyol.

[…]

“Som profundament escèptics sobre l’actitud del govern espanyol i el resultat d’aquesta negociació”, va dir Jordi Sánchez, secretari general de Junts per Catalunya. L’escepticisme és compartit per l’Assemblea Nacional Catalana, que veu les converses com un intent de desactivar la situació. El grup va organitzar la marxa del dissabte amb consignes com “Lluita i guanyarem la independència”. ‘Catalunya està a la vora de fer alguna cosa que mai no havia aconseguit fins ara: obrir una negociació amb l’Estat espanyol, govern a govern, per abordar la manera de resoldre aquest conflicte”, va dir Pere Aragonès. ‘Ho fem amb el compromís d’ambdues parts que el resultat d’aquesta negociació sigui que la ciutadania catalana voti’, ha afegit’.

Font: Els catalans marxen per la independència abans de les converses amb Madrid


Le Figaro, Flash Actu, França:

Els separatistes catalans al carrer abans de les negociacions amb Madrid. Uns dies abans de la represa de les negociacions amb Madrid, els separatistes catalans es van manifestar dissabte als carrers de Barcelona però sense aconseguir mobilitzar-se massivament, en un teló de desencís i divisions quatre anys després del fracàs de l’intent de secessió del 2017.

Font: Els separatistes catalans al carrer abans de les negociacions amb Madrid


ND-Aktuell, Alemanya: Implementar la independència’. Centenars de milers manifesten a Barcelona per la separació d’Espanya.

Els organitzadors no esperaven una manifestació tan gran. Centenars de milers de persones van protestar dissabte per la independència de Catalunya d’Espanya i per la fi de la persecució dels defensors de la independència. Segons l’ANC, 400.000 persones es trobaven als carrers de la metròpoli catalana de Barcelona. La Guàrdia Urbana va informar només 108.000, tot i que tot el recorregut de la manifestació des de la plaça Urquinaona fins a l’estació de tren de l’Estació de França es va omplir’. L’expresident català, Quim Torra, ha fet una piulada: “No tenim més temps a perdre: la independència. El govern central de Madrid mai farà concessions, només utilitzarà les converses per debilitar el moviment. Paluzie (ANC) va demanar que s’implementés la voluntat, tal com expressava el 52% dels votants a les eleccions de febrer. Aragonès i la seva Esquerra Republicana (ERC), que van votar Sánchez a la presidència del primer ministre a Madrid i van donar suport al seu govern en minoria, van declarar que només el diàleg ja és un èxit. Aragonès va demanar “unitat” als socis que donen suport al seu govern’.

‘L’escepticisme es va intensificar amb l’acció unilateral del govern espanyol en la disputa per l’ampliació de l’aeroport de Barcelona. Madrid ha suspès unilateralment una inversió acordada de 1.700 milions d’euros. El projecte és controvertit al govern català, però també ho és l’espanyol. El soci de la coalició esquerra dels socialdemòcrates a Madrid, Unidas Podemos (UP), ho rebutja perquè destruiria parcialment una reserva natural. És “incompatible amb l’emergència climàtica que estem vivint”, va dir Yolanda Díaz, ministra i vicepresidenta de la UP’. ‘El fet que ni tan sols aquest procés s’hagi negociat amb els catalans és per a molts un senyal que no es pot esperar negociacions amb Madrid. Fins i tot Aragonès estava indignat i parlava de xantatge. El govern de Madrid dicta com hauria d’anar l’ampliació i, si es rebutja la seva idea, també es retiraria la inversió. El cap de govern català vol separar els dos processos, però la seva posició s’ha debilitat. La manifestació també ho va deixar molt clar.


Font: Implementar la independència

Please follow and like us: