Game Over – Restart Game?

 

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

Article de Marc Martínez d’@allertatrollcat

 

Spain Catalonia

Ara que els nostres polítics s’han adonat que la independència és inevitable, cal que nosaltres entenguem què passa.

Hem de fer un exercici individual i comú per tal de poder avançar i deixar enrere certs aspectes de la nostra política que estan encallant, i més del que ens pensem, el camí cap a la independència de Catalunya. Primer deixeu-me explicar el títol, ‘Game Over – Restart Game’, i el subtítol sobre la inevitabilitat. Fa pocs dies ho vaig expressar així a Twitter, sobre un molt bon FIL de Rafael @Pous:

“Si el sistema polític de l’Estat és un 1 sobre 10, el de Catalunya no passa d’un 2,5 sobre 10. És millor? Matemàticament, sí. Socialment, és igual de deficient.

Els nostres polítics encara no saben (o no volen saber) com fer política valenta i demòcrata, com superar el llast Ñ”

https://twitter.com/alertatrollcat/status/1053575643798085632

Tothom sap a dia d’avui, i si no hauria de començar a gravar-s’ho a foc, que és inevitable que Catalunya esdevingui independent.

Sempre que faig la pregunta “Creus que tot això té marxa enrere?” a qualsevol decebut, frustrat, etc, la resposta és sempre la mateixa “No, no té marxa enrere”. El problema ve quan pregunten “Quan”.

És per això que vaig començar a estudiar els moviments dels nostres partits d’ençà de l’1O – 27O 2017. En un any, on suposàvem que el front comú de tots ells havia de ser assolir la independència i trencar amb l’Estat, tot el que han fet és fer-se la guerra entre ells com si de guanyar una batalla d’egos es tractés. És a dir, no han deixat enrere l’eterna disputa de “qui mana més”. Se’ls omple la boca de simbolismes per voler ser un país capdavanter en política, com Suïssa on es fan 8 referèndums l’any, on la democràcia és directa, on la política la fa el Poble, però són incapaços de sortir del sistema polític podrit de l’Estat del que fins ara en formen part.

Fins ara? Voleu dir que es creuen que realment hi haurà una ruptura total amb l’Estat? Ja us dic jo que sí. Doncs perquè sembla que tirin cap a l’autonomisme? Aquesta és la Paraula: “Sembla”. Us plantejo un exemple senzill i clar:

“Esteu fent oposicions per un lloc X. Treballeu i treieu temps d’on podeu per estudiar les oposicions. Aneu de cul ja que heu oblidat fa temps què és això d’estudiar. Un dia penjen al taulell de l’acadèmia on estudieu les oposicions les dates de les 3 convocatòries per l’examen: Gener, Abril i Juliol. És inevitable haver de fer l’examen. Quina escolliu?”


Els nostres polítics, per ara, no han escollit cap data, creient que encara sortirà una quarta convocatòria pel Setembre. I si cal la forçaran. O per Gener de l’any que ve. Allargaran tant com puguin el canvi perque no saben com adaptar-se al canvi. Ells són polítics de la “vieja escuela”, i sí, ho dic en castellà. Són polítics de guanyar-se la poltrona durant 4 anys i fer tot el possible per no perdre-la els 4 anys següents. És cert que són una mica millor que els polítics de l’Estat, d’acord. Però entre menjar-se un entrepà de 150g de fems o menjar-se’n un altre de 100g de fems, què voleu que us digui!

Amb tot això no vull pas dir que el millor pel nostre Poble sigui anar a Gener i fer-ho ja. Hem de ser conscients de si estem preparats com a País per fer-ho o no. Això sí, cal canviar els polítics i el sistema (Game Over) o sempre estarem posposant que es faci quelcom al respecte del que volem la majoria de catalans (ja vaig explicar en un altre article aquí mateix que som la majoria dels catalans).

Ens hem de desfer d’aquests polítics, de la meitat que no vol la independència (que hi són) i de l’altre meitat que no sap o no s’atreveix a assolir-la, perquè l’únic que fan és retrassar innecessàriament l’inevitable.

I hi ha retrassos que ens poden fer molt de mal.
Per tant deixem-nos de tantes baralles improductives, que si els d’ERC han dit, que si els de PDeCAT votaran això, que si la CUP només està en contra de tot,… Serà millor que com a Poble els escombrem (Restart Game), a aquells que no serveixen o no en saben, que els fem donar un pas al costat i hi posem els que han entès com fer-ho i si no els busquem i formem. Perquè aquí està el Quid de la qüestió:

 

  • ‘Game Over’ i ‘Restart Game’ per poder ser allò que volem en 2-6 anys
  • Continuar amb la dilatació temporal ‘in aeternum’

 

Ara ve quan em pregunteu tothom “Com fer-ho”. Si jo sabés com fer-ho, ja seríem independents. Però el no saber com fer-ho ja, el no tenir la solució per ara mateix, no ens ha de fer restar quiets i no avançar. Cada cop que Thomas Edison fallava en la obtenció d’un filament sempre pensava que havia descobert una altra manera de no fer-lo. Quan va descobrir com fer-lo li van preguntar si havia valgut l’esforç de fallar 1.000 cops. Ell va contestar: No he fallat 1.000 cops, he descobert 1.000 maneres de com no fer un filament per la bombeta.

El meu parer és que ja hem après suficient dels errors. Ja toca canviar certes coses.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Game Over – Restart Game?

  1. Per fi algú gosa iluminar amb pensament raonat. Moltes gràcies.
    Per cert, soc dels que crec que s’obre una finestre d’oportunitat ens eks propers mesos… cal aprofitar-la i mitjançant el procés constituent fer la tria necessaria de polítics abtes per engegar la República. Anirem fent. MARXEM.

Comments are closed.