Entrevistes als candidats de Primàries Barcelona: Bernat Casanova

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

12lRtAwy_400x400Bernat Casanova, de la candidatura Barcelona catalana (info@barcelonacatalana.cat)

Aquí pots consultar el seu currículum

Com voldries que fos la teva ciutat?

Voldria que Barcelona fos més catalana, i això només és possible sent capital de l’Estat Català. Ser catalana vol dir ser integradora, acollidora, capdavantera en moviments econòmics i culturals, trangressora i més democràtica.

Quin és el teu projecte per Barcelona?

El principal projecte que tenim és ajudar a la implementació de la República Catalana des de l’Ajuntament amb desobediència i lideratge. Ens sembla absurd parlar de projectes mentre estiguem sotmesos al colonialisme i l’autoritarisme de l’Estat Espanyol.

Quins són els principals problemes que té actualment?

Manca de llibertat, colonialisme espanyol, espanyolització de la ciutat. A part hi ha greus problemes d’habitatge, seguretat i massificació turística. Només amb la independència tindrem totes les eines des de la Generalitat i els Ajuntaments per solucionar-los.

Quines solucions proposes?

Proposem una desobediència permanent. Molts ajuntaments a USA s’han enfrontat a Trump, des de Barcelona ens hem d’enfrontar a l’autoritarisme espanyol i l’autonomisme de la Generalitat. Barcelona és una icona global i tot el que es faci des de la ciutat pot arribar a tenir un impacte superior al que es faci des del Parlament.

Quina implicació ha de tenir la teva ciutat en la construcció de la República?

Ha de liderar aquesta construcció. Si ens presentem a les Primàries no és per ocupar uns espais de poder reservats als partits. És per aportar una manera de fer, unes idees i un compromís amb la República. Si la finalitat de les Primàries són les pròpies primàries no servirà per res.

Quina opinió tens sobre la creació del Consell Per la República?

Encara no sé què vol fer el Consell Per la República. Estem atents als següents passos.

Els nostres lectors pregunten:

@AlbertJaimeC En el cas d’un empat (o triple empat) entre partits independentistes que fes que la llista de Primàries fos determinant, a quin partit donaries l’alcaldia?

Encara no sabem quins partits es presenten amb idees independentistes. Per mi independentisme és lluitar directament per la independència, no tenir un llaç groc a la solapa. Per respondre et diria aquell que volgués ajudar a implementar el mandat de l’u d’octubre.

@artur_payarolCanviaries els comptes bancaris de l’Ajuntament a Banca ètica?

Sí, sempre amb seu a Catalunya.

I l’energia dels locals municipals?


@IgnasiPerez1Consideres que tendir a la gratuïtat del transport públic seria una bona mesura en la millora de les condicions de vida de la ciutat?

No si es fa a nivell general. Iniciatives per ajudar joves, gent gran i gent amb rendes baixes o a l’atur com s’està fent, aleshores sí.

Tens prevista alguna mesura al respecte?

Iniciatives per ajudar joves, gent gran i gent amb rendes baixes o a l’atur com s’està fent.

@Lourdes09521031Quina sol•lució li donaries al greu problema dels Top Manta?

Prohibició del Top Manta actual de manera immediata. Cursos gratuïts als venedors ambulants per reciclar-los en altres àmbits, fins i tot en la venta ambulant regulada i legal.

@Inuart Impulsaràs algun mecanisme de participació ciutadana?

Proposem que cada setmana un membre de l’Ajuntament participi en actes oberts als veïns on el torn de preguntes serà obert i la gent podrà interpel.lar el respresentant. De la mateixa manera cada vegada més s’ha de donar veu als veïns i ser transparents en totes les decisions.

Pots llegir totes les entrevistes dels Candidats de Primàries Barcelona en aquest enllaç

Please follow and like us: