Entrevistes als candidats de Primàries Barcelona: Selene Zaragoza

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

slene2

 

Selene Zaragoza candidata de Primàries Barcelona.
Candidatura “CONSTRUINT REPÚBLICA”

Aquí pots consultar el seu currículum

Com voldries que fos la teva ciutat?

Barcelona, ja és una ciutat amb moltes característiques bones. Encarada al mar Mediterrani, amb un clima temperat, d’una dimensió administrable; malgrat tot, voldria que Barcelona fos una ciutat entre les millors ciutats del món on viure. Lliure. Sense por. On els drets bàsics estiguessin garantits. Una ciutat moderna i més neta. I tot això amb la col·laboració dels ciutadans és perfectament possible.
Però aquesta pregunta és bona per a fer als ciutadans. Cal preguntar als ciutadans. Jo no em sento protagonista, només sóc una peça més de l’engranatge. Així vull encarar les primàries, com a portaveu de la ciutadania en un període de temps determinat.

Quin és el teu projecte per Barcelona?

El meu programa es pot trobar a la web de primàries Catalunya, secció candidats, resumit en tres pàgines, en llenguatge clar i entenedor. Sintetitzant diu que la capitalitat i el reconeixement internacional són essencials per a produir un canvi profund en la capacitat per dur a terme la resta del programa social. Al programa hi ha modificacions i recursos en sanitat, educació i seguretat, lluita contra violència masclista, sostenibilitat i gestió de residus.
Penso que actualment el votant es troba indefens davant les mentides i promeses electorals buides.
Més que implementar el programa, m’agradaria crear mecanismes per a que el programa guanyador s’implementi, trobar una manera de garantir que els compromisos electorals adquirits es duguin a terme. Cal treballar en això gairebé tant com en un programa social i just per la majoria de societat. És imprescindible una llei de transparència i acompliment del programa electoral.

Quins són els seus principals problemes?

Forçosament una ciutat com Barcelona en té moltíssims. El principal problema que té és a l’esfera política i econòmica. Com la majoria de ciutats importants del món els fils els mouen les mateixes elits, creant les mateixes problemàtiques socials i medi ambientals.
La concentració de poder en poques mans està ofegant el conjunt de ciutadans.
Els problemes als que estan fent front els barcelonins són similars als que pateix un ciutadà a Londres o a París: la concentració de poder en poques mans està ofegant el conjunt. Estan oprimint als ciutadans cada cop més. És terrible. I tots aquells que amb les seves accions e idees augmenten el gap entre rics i pobres no fan més que empitjorar la situació de tots.
Per a mi les ciutats han de tornar a ser referents, models a seguir. Defensors de la llibertat i creadors d’oportunitats i d’intercanvis saludables.

Quina solució proposes?

Cal que la ciutadania deixi de creure que els polítics són la solució a cap problema ja que, en molts casos són el problema. Cal que ens fem adults des d’un punt de vista polític. Cal comprendre que no arribarà mai una figura salvadora que ho solucionarà tot.
Això és apoderar la gent. Per això m’he presentat com a candidata: vull que la ciutadania entri de facto als seus ajuntaments.

Quina implicació ha de tenir la teva ciutat en la construcció de la República?

Barcelona és ja coneguda a tot el món. Ara cal que, aquesta, es doni a conèixer com a capital de Catalunya. Barcelona ha de ser la principal ambaixadora de Catalunya.
Els organismes municipals barcelonins no poden seguir d’esquena a el que succeeix a la resta de Catalunya. Volem que Barcelona i la resta de ciutats del territori treballin per a fer efectiva la República. Això implica delimitar i coordinar amb la resta del territori el seu nou rol. Barcelona ha de liderar aquesta transformació, des de la pluralitat i apoderar- en la mesura del possible- a la resta de regions catalanes. Amb el mateix criteri, l’Ajuntament de Barcelona ha d’aproximar les gestions als barris i fomentar la democràcia participativa.
La cerca d’unitat i una majoria independentista forta a l’Ajuntament de Barcelona ens permetria avançar en la implementació de la República.

Quina opinió tens sobre la creació del Consell Per la República?

Segueixo amb atenció el que succeeix. Hi col·laboro. Me’n alegra molt que hi sigui.

Els nostres lectors pregunten:

@AlbertJaimeC – En el cas d’un empat (o triple empat) entre partits independentistes que fes que la llista de Primàries fos determinant, a quin partit donaries l’alcaldia?

Som una candidatura popular que vol reflectir els desitjos i necessitats dels ciutadans. Per tant, aquestes han de ser les nostres prioritats.

@artur_payarol – Canviaries els comptes bancaris de l’Ajuntament a Banca ètica?
I l’energia dels locals municipals?

Sí, em sembla una bona idea; de fet, jo ja ho tinc així des de fa temps.

@IgnasiPerez1 – Consideres que tendir a la gratuïtat del transport públic seria una bona mesura en la millora de les condicions de vida de la ciutat? Tens prevista alguna mesura al respecte?

Sí, a una de les poblacions on vaig viure era així i em sembla molt bé.

@Lourdes09521031- Quina sol•lució li donaries al greu problema dels Top Manta?

Aquest no és un problema exclusiu de la ciutat, malgrat que som els afectats directes. Solucionar aquest problema implica necessàriament resoldre la qüestió de les polítiques frontereres, la lluita contra les màfies, i el repte legislatiu que implica tot això depassa la capacitat municipal. Amb tot, haig de reconèixer que per qüestions personals, seria molt intransigent amb aquest tema.

@Inuart – Impulsaràs algun mecanisme de participació ciutadana?

Sens dubte, tots els que pugui implementar, pressupostos participatius, consultes ciutadanes, consells de barri, etc… i quan no es pugui saber la opinió i voluntat dels ciutadans espero encertar i fer allò que ells haguessin decidit.

Pots llegir totes les entrevistes dels Candidats de Primàries Barcelona en aquest enllaç.

Please follow and like us: