Entrevistes als candidats de Primàries Barcelona: Olga Amargant

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

DssA0ccWsAIGQPzOlga Amargant, de la candidatura ÉS L’HORA DE LA CIUTADANIA

 

Aquí pots consultar el seu currículum

Com voldries que fos la teva ciutat?

Voldria que fós Best Place to Live EU al 2021. Per aconseguir-ho s´han de proposar molts canvis, però mai imposar-los. Proposo un model participatiu de la ciutadania a base de constant convocatòria de consultes vinculants als barcelonins perque decideixin aquests canvis tant a nivell de districte com a nivell de ciutat.

Quin és el teu projecte per ella?

El meu projecte és de capital d´Estat, fent que s´acabi la Barcelona provinciana i la Barcelona autonòmica, i prenent decisions basades en resultats de consultes ciutadanes.

Quins són els principals problemes que té?

L´habitatge assequible, l´atur, la mobilitat i la contaminació.

Quina solució proposes?

Per l´habitatge assequible proposo començar per la construcció els més de 80 solars buits titularitat de l´Ajuntament, oferint-los als barcelonins en règim de compra ò lloguer protegit. En paral.lel cal elaborar i aprovar un Plà Local d´Habitatge Públic que respongui a les necessitats de cada barri.

Per l´atur proposo prioritzar i fomentar l´empreneduria, posar el focus a potenciar les Startups, juntament amb un Plà Local d´Ocupació atractiu tant per empreses i autònoms, com per aturats, que creï un Registre d´Ofertes de Treball i un Registre de Treballadors, que operi de manera efectiva, i amb el que s´obtinguin bonificacions fiscals rellevants per cada escuna de les incorporacions que facin de treballadors provinents del Registre.

Per la mobilitat cal regular els accessos a la ciutat en dies feiners, creant macroaparcaments gratuïts als accessos amb òptima connexió de Metro i integrats al sistema tarifari del transport públic. Els no residents a Barcelona han de poder aparcar a l´entrada de la ciutat en dies feiners i moure´s amb transport públic.

Quina implicació ha de tenir la teva ciutat en la construcció de la República?

La implicació en fer efectiva la República Catalana ha de ser total des de la capital del país

Quina opinió tens sobre la creació del Consell Per la República?

Considero que la República s´ha de fer efectiva pel Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya cumplint amb el mandat del poble surgit de les urnes.

Els nostres lectors pregunten:

@AlbertJaimeCEn el cas d’un empat (o triple empat) entre partits independentistes que fes que la llista de Primàries fos determinant, a quin partit donaries l’alcaldia?

Al que dóni garanties reals de fer de Barcelona la capital d´Estat.

@artur_payarol Canviaries els comptes bancaris de l’Ajuntament a Banca ètica?
I l’energia dels locals municipals?

Si, de les primeres mesures que pendria.

@IgnasiPerez1Consideres que tendir a la gratuïtat del transport públic seria una bona mesura en la millora de les condicions de vida de la ciutat? Tens prevista alguna mesura al respecte?

Si, però cal ser realista, el cost actual és inassumible ara mateix, per tant, s´ha de començar per congelar el preu del transport públic i obrir un periode de revisió de costos per tal d´eliminar els costos innecesaris i reduïr-los al mínim possible.

@Lourdes09521031Quina sol•lució li donaries al greu problema dels Top Manta?

Tolerar el top manta només és perpetuar una explotació laboral que de cap manera afavoreix la integració, de manera que des de l´Ajuntament hem d´oferir una feina digne als que s´hi dediquen, aconseguir que l´Estat espanyol atorgui permisos de treball temporal, i conscenciar als Barcelonins perque no hi hagi demanda de top manta. Si no hi ha demanda tampoc hi haurà oferta.

@Inuart Impulsaràs algun mecanisme de participació ciutadana?

Tot ha de ser cedidit mitjançant participació ciutadana. El meu model es basa en consultes ciutadanes constants, per pendre decisions d´acord amb la ciutadania, no amb la ciutadania en contra com malauradament ve essent fins ara.

Pots llegir totes les entrevistes dels Candidats de Primàries Barcelona en aquest enllaç

 

Please follow and like us: