Entrevistes als candidats de Primàries Barcelona: Cristina Font

Encara no segueixes @CanalRepublica a twitter?

IMG_20181219_110636

Cristina Font candidata de Primàries Barcelona

Aquí pots consultar el seu currículum

 

Com voldries que fos la teva ciutat?

Competitiva; amb òptim estat de salut, per acompanyar en el bastiment de la Independència de manera unilateral, que es demanda i fonamentalment una ciutat que faci honor al país que representa com a capital per a estar a l’altura d’altres localitats —per exemple en l’àmbit de la cultura—.

 

Quin és el teu projecte per ella?

Clarament potenciar tres eixos vertebradors: la dona, la seguretat ciutadana i la cultura. Sobra dir del marc que provinc, i per tant, insisteixo: la unilateralitat és un element que he usat en múltiples manifestacions públiques entre elles amb la que vaig presentar-me davant de la ciutadania i dels possibles electors el dia 23 de novembre. Per tant, em sembla fonamental que el futur alcalde o alcaldessa de Barcelona es mulli en aquest sentit.

 

Quins són els principals problemes de Barcelona?

Barcelona té una mancança molt gràfica, que explica com es troba en tantíssims estaments: quan un estranger arriba a la ciutat des de l’aeroport, per exemple, un es troba que l’atenen en castellà; en anglès, i en cap cas, en català. Però perquè, aquell que et fa l’enquesta de satisfacció, directament no en sap. Aleshores, estem parlant d’una absència de la llengua com a eix vertebrador i com a indicador de què és un país.

Si volem configurar-nos com a país independent, de veritat, hem de donar la categoria que es mereix amb el perfil qualificat que li correspon a una àrea de potencialització del país concentrada en la capital com és la Regidoria de Cultura.

 

Quina solució proposes?

Proposo un ràpid tractament de la qüestió a través de la no-precarització. I això és per a què veiem que la Cultura no és només aquell concepte abstracte o es troba allà a on ens han ensenyat. Cultura implica també un «canvi de cultura», que el trobem i incentiva l’educació; el coneixement, i tot allò amb el que som experts, i convé exportar en òptimes condicions ultrapassant el boicot.

 

Quina implicació ha de tenir la teva ciutat en la construcció de la República?

Total i absoluta. És a dir, jo no hi crec en allò que ha manifestat algun altre candidat respecte a què Barcelona ha d’acompanyar; no ha de fer. Jo crec que Barcelona farà en la mesura que aparegui un alcalde o una alcaldessa independentista disposats a executar amb tota la voluntat i coneixement de causa. No poden marcar els temps de la nostra ciutat, tercers, fonamentalment perquè això no succeí en cap de les democràcies llunyanes i més recents. Aquells que arriben a casa nostra han d’entendre que no hi ha motiu per a tenir por; cal que els fem partícips i això només s’aconsegueix des de polítiques fortes que vertebrin l’assertivitat i el poder del poble català. Justament perquè si observem a tall d’exemple el flux de migració a les localitats més petites de Catalunya: hi acostuma a haver una perfecta integració i cooperació. Advoco, i ho he dit en el decurs de la meva Campanya també, per una descentralització que significa apreciar els diferents accents dels quals ens proveïm; que significa veure on s’estan portant a terme activitats que són d’interès per a Barcelona, i importar-les, i fonamentalment construir des d’allò que ja som per a evitar un nou i irremeiable sentiment de descrèdit.

 

Quina opinió tens sobre la creació del Consell Per la República?

Pèssima per una raó fonamental, també: quan es produí la jornada de l’1O i posteriors, el president Carles Puigdemont es va erigir com un líder d’opinió. I, fonamentalment en la situació d’exili, tot el que ell piulava va començar a ser RT sense esperit crític perquè, s’entenia que fer-ho era anar en contra i això segurament es produí perquè els ciutadans sobrequalificats com estan: van saber detectar les deficiències de tipus estratègic i la manca d’honestedat. Implicava desmarcar-te de quelcom on fins aleshores havíem demostrat com a poble una unitat meravellosa. Maduro com a ciutadana i com a política, d’alguna manera també, quan entenc que s’han apropiat d’un bé intangible que és: #ElPoderDelPoble. Probablement aquí és on jo genero amb més força @equipdescregudA; activo iniciatives com @CATadsTweet, i prenent amb tot el respecte pels nostres antecessors, allò que s’ha fet: començo a crear la meva pròpia identitat exportada a través de ‘Primàries’. Un exercici que no han fet des del ‘Consell per la República’, que si demostra credibilitat; executar des de l’exterior, i no sé un mesurador només: valdrà per alguna cosa. Serà profitós quelcom així des del moment que tothom sigui molt honest, i no se silenciï. Sobretot perquè és aleshores quan no sembla de veritat, augmenta el descrèdit, i perquè representi allò que nasqué de l’1O com així ho anomenen les parts implicades: sociològicament ha de recollir estratègicament molt bé personalitats amb talent com les que avui es posen al servei. Parlava Puigdemont sobre parar l’orella. Si la paren, veuran gent fidel com jo, que els diu que: per aquí, no.

 

Els nostres lectors pregunten

@AlbertJaimeCEn el cas d’un empat (o triple empat) entre partits independentistes que fes que la llista de Primàries fos determinant, a quin partit donaries l’alcaldia?

Jo no donaria l’alcaldia a ningú des del moment que m’agrada exhaurir etapes i ens trobem en un procés intern vital per a la ciutat i per la gent. Arribat el moment, em manifesto en la mateixa línia que ho he fet en ponències en el decurs d’aquests dies; és a dir, convé treure el nombre més gran de vots possible. I no en tinc dubte, que: l’alcaldia serà independentista. Per tant, la hipòtesi de donar-la al “menys dolent” jo no la contemplo; contemplo contribuir en la governança pels catalans. I confio en el mateix sentit d’entrega, per part d’altres bandes.

 

@artur_payarolCanviaries els comptes bancaris de l’Ajuntament a Banca ètica?
I l’energia dels locals municipals?

Existeixen altres països veïns, on efectivament, aquests recursos són gestionats d’una manera molt més ètica. Tot allò que signifiqui una optimització de recursos i un benefici en pro de la ciutat i dels barcelonins; em semblarà adequat.

 

@IgnasiPerez1Consideres que tendir a la gratuïtat del transport públic seria una bona mesura en la millora de les condicions de vida de la ciutat? Tens prevista alguna mesura al respecte?

Per part meva, crec que no, per una raó molt senzilla: està comprovat que els recursos que es posen a l’abast de manera absolutament gratuïta acaben caient en el desmèrit. Entenc que cal ser sostenible, redistribuir fons, reforçar el propi servei; i, fonamentalment ajustar preus, per aquells usuaris que s’han vist menystinguts en l’eliminació de determinades línies d’autobús -per exemple-.

 

@Lourdes09521031Quina solució li donaries al greu problema del Top Manta?

Una de molt factible i principal des del principi: a totes aquestes persones les incorporaria a un pla d’integració, que es fonamentaria en una introducció de la llengua i la cultura, per a dotar-los d’eines que els propulsin en competències a la mateixa ciutat. Eliminaríem la mala gestió del Top Manta i tota la problemàtica que en deriva, però a més, estem contribuint en un benefici social amb un impacte claríssim a la nostra ciutat i en la Independència.

 

@InuartImpulsaràs algun mecanisme de participació ciutadana?

Tots els que calguin. No tinc por des del moment que em sotmeto a un escrutini popular.

 

 

 

Please follow and like us: