Entrevistes als candidats de Primàries Barcelona: Christian Arbós

Encara no segueixes @CanalRepública a tuiter?

 

Screenshot_20181123-180912

Christian Arbós Candidat de Primàries Barcelona.

Aquí pots consultar el seu currículum

 

Com voldries que fos la teva ciutat?

Vull una ciutat viva, segura per a tothom, que treballi sobretot per les persones més desafavorides del nostre entorn i que recuperi el talent que hi ha en aquest col·lectiu. Una ciutat realment participativa i radicalment social.

Quin és el teu projecte per Barcelona?

Estem en ple segle XXI i les noves tecnologies formen part ja de la quotidianitat, però no per a tothom. Cal evitar l’escletxa digital generacional i social ja que en el futur molts serveis seran telemàtics. Cal millorar i molt, la participació ciutadana real, que el veí vegi que pot ser decisiu en les seves propostes. Cal impulsar les consultes populars vinculants als barris i d’obligat compliment municipal, així com fer també vinculants els dictàmens dels consells de barri als plenaris de districte corresponents. Combatre socialment la venda il.legal, endurir la normativa sobre consum d’alcohol i drogues, protegir el medi ambient de manera correcta, lògica i consensuada per votació popular. Millorar la seguretat pública i fer que la ciutat sigui menys aparador i miri més dins seu. Hi ha molta feina en molts aspectes que no caben en aquesta entrevista!

Quins són els seus principals problemes?

Podríem parlar de seguretat, però no faré demagogia populista amb aquest tema tot i que es cert que hi ha alguna mancança en aquest àmbit. Tenim també un greu problema d’habitatge públic per usos socials per la gent més necessitada. El transport públic, l’atur, la convivència cívica en alguns barris, els accessos a la ciutat, la diferència de renda entre districtes, la contaminació…

Quina solució proposes?

Resumint: ampliar el planter de la Guàrdia Urbana i dotar-los dels mitjans necessaris per poder fer la seva tasca. Adquisició via compra, acord o expropiació dels pisos buits de bancs i caixes per donar resposta a les demandes socials. Promoure l’ús del transport públic abaixant tarifes i millorant infraestructures, millorar els accessos a la ciutat de manera consensuada amb entitats i associacions veïnals, aturada dels projectes superilla pendents i reversió de la de Poblenou ja que està demostrat que contribueixen a la contaminació. També un pla d’inversió i d’ajuts econòmics a les persones dels districtes amb renda més baixa, així com convertir els albergs municipals en centres de reinserció social i formativa laboral amb dret a percebre la RGC, entre moltes altres coses.

Quina implicació ha de tenir la teva ciutat en la construcció de la República?

Barcelona som tots: els carrers, els barris, els districtes s’hi han d’implicar i impulsar-la, i això només és possible amb una majoria absoluta a la Casa Gran.

Quina opinió tens sobre la creació del Consell Per la República?

Molt bona idea i un estri útil… si s’apliquen els seus dictàmens de manera efectiva. Sinó, correrà el risc de ser un “cementiri d’elefants” processista-autonomista.

 

Els nostres lectors pregunten

@AlbertJaimeC – En el cas d’un empat (o triple empat) entre partits independentistes que fes que la llista de Primàries fos determinant, a quin partit donaries l’alcaldia?

Al partit independentista que demostri clarament que vol una República Catalana Independent amb tot el que això comporta.

@artur_payarol – Canviaries els comptes bancaris de l’Ajuntament a Banca ètica? I l’energia dels locals municipals?

Sí a les dues (mentre no hi hagi caixes d’estalvi i/o bancs catalans amb implantació al territori i que col.laborin amb el Govern). Pel que fa a l’energia estic d’acord amb el que ha fet l’ajuntament actual.

@IgnasiPerez1 – Consideres que tendir a la gratuïtat del transport públic seria una bona mesura en la millora de les condicions de vida de la ciutat? Tens prevista alguna mesura al respecte?

La gratuïtat no s’aconseguirà sota la legalitat espanyola. Tenim un expoli fiscal massa alt com per fer gratuïta una infraestructura tan gran com el transport públic barceloní, però mentre duri aquesta situació les tarifes cal abaixar-les dràsticament. Tenim unes tarifes molt cares comparades amb altres ciutats europees. Per tant aposto per rebaixar un 40% la T-10 i de les altres tarifes. I per les persones més vulnerables socialment aposto per a que la T-TRIMESTRE sigui GRATUÏTA sota control dels serveis socials.

@Lourdes09521031- Quina sol•lució li donaries al greu problema dels Top Manta?

Primer, erradicar aquesta activitat il.legal millorant i ampliant els organismes policials corresponents: policia portuària, guàrdia urbana i mossos d’Esquadra. A part, oferir als manters reinserció social i laboral com he descrit anteriorment.

@Inuart – Impulsaràs algun mecanisme de participació ciutadana?

Per suposat. Vull variar la normativa vigent en matèria de participació ciutadana per tal d’impulsar les consultes de barri vinculants i d’obligat compliment administratiu i fer que els dictàmens dels consells de barri comptin com un vot més al plenari de districte corresponent.

Si vols llegir totes les entrevistes als candidats de Primàries Barcelona clica aquest enllaç

 

 

Please follow and like us: