CNI Catalunya: “Quan la República sigui efectiva, espero votar com a primer President a Oriol Junqueras”

cni

Gairebé 107.000 persones el segueixen a la xarxa social de Twitter. És l’agent del CNI més famós en l’univers republicà: el @CNICatalunya. Durant el llarg procés que ens ha de portar a la construcció efectiva de la República, ell (o ella) ha estat aquella llumeta al final del túnel. Especialment en els mesos previs a l’1-O, i fins a mes eleccions imposades pel 155 del 21-D, repassar el TL del seu compte amb les seves sentències, prediccions i reflexions van ser un bàlsam per molts catalans afamats de raons per seguir lluitant per la República. A principis d’aquest 2018, el nostre canal va néixer amb la seva empenta. Aviat farà quatre mesos. Des del primer dia vam començar a caminar sols. No el coneixem. El seguim. El respectem. Amb aquesta nova secció, us oferim entrevistes a personatges que considerem interessants per conèixer de més a prop els diferents perfils de l’actualitat que es mouen al voltant del somni republicà.

Sr. CNI, ja sabem que prefereix restar a l’anonimat, en parlem cap al final, si li sembla bé… Com neix la idea del CNI i quins projectes engloba?
El compte de Twitter @CNICatalunya el vaig crear quan l’escàndol de La Camarga per fer paròdia del veritable CNI. Va ser a partir del setembre de 2017 que li vaig donar el gir actual. Avui unes desenes d’idees que algun dia vaig llençar s’han convertit en projectes independents amb els seus equips. Catalunya té talent infinit per construir! Fins i tot tenim Astronautes per la República!

Dels seus fils es podria concloure que per a vostè la República Catalana és un fet. És així?
I tant que ho és. Encara no és efectiva al territori de Catalunya però existeix des que la vam proclamar.

El CNI té col·laboradors/voluntaris o només hi ha una sola persona darrera?
La cosa se sofistica per moments. No et sabria respondre amb precisió.

S’ha plantejat fins a on pot arribar a créixer el projecte “CNI”?
Sembla que sóc l’únic que no s’ho planteja. Em xoca que darrera una marca que no era més que una paròdia hi hagi més de 100 persones treballant activament. És un orgull i una responsabilitat.

És difícil la coordinació?
Amb aquesta quantitat il·limitada de talent? És un orgull participar-hi. No vegis una estructura piramidal ni molt menys. Tampoc una estructura assambleària. Jo crec que se sembla més a una democràcia per subscripció. Es proposen coses i qui vol s’apunta. Amb gent tan brillant és molt fàcil, sobre tot quan l’objectiu és tan noble com la República.

Què és per a vostè el més positiu del procés independentista (ara ja, republicà)?
Com hem adquirit consciència col·lectiva. Et citaré tres frases, una de molt coneguda i dues no tant. Del David Fernández, “hem après a ser poble”. Del Rafael Pous “els catalans tenim ànima col·lectiva”. De la Bea Talegón: “M’emociona com us cuideu els uns als altres, el carinyo que us mostreu”.

I el que no li agrada gens?
Que els qui serien grans beneficiats de la República no hagin tingut accés a la informació elemental per tenir una opinió informada. El media storm els té subjugats.

Després d’aquesta primera etapa que esmentava on el compte CNI era més humorístic, més irònic, CNI tornà molt més implicat amb el projecte republicà i molt més proactiu. Per què va fer aquest canvi?
Vaig començar a tenir una activitat molt intensa parlant, com a ciutadà anònim, amb molts polítics i funcionaris europeus. Vaig acostumar-me a veure Catalunya des de fora i el que hi vaig veure xocava tant amb el que els mitjans espanyols explicaven que ho vaig voler compartir. De fet el dia que vaig explicar aquesta experiència va néixer, en pocs minuts, Cartes per la República, que avui continua la seva activitat altruista de diplomàcia ciutadana. És un grup fascinant. Vaig acabar tenint tota una xarxa d’informacions i una metodologia d’anàlisi molt laboriosa. Però sempre recordaré amb gran emoció la campanya electoral del 21D i totes les iniciatives que van néixer aquelles setmanes.

Ha estat conscient de la repercussió dels seus tuits i prediccions?
No sempre. Al principi gens. Després una mica més. Arribat un moment sí és cert que més d’una vegada, conscient de que cada dia els meus tuits tenien 5 milions de lectures, he intentat posar nerviosa Espanya tirant cortines de fum. Però no gaire sovint, és molt arriscat jugar a aquest joc. No m’agrada que sembli que he fet servir una bola de vidre. Sempre he explicat el que a mi m’han explicat a trossos. I moltes coses que he dit no s’han acabat complint.

Coneix en persona polítics catalans i espanyols dels quals ha parlat a la xarxa?
Ni confirmamos ni desmentimos.

Li té un especial carinyo a Soraya, oi?
Diria que Soraya la Loca i Miss Telva es presten molt a la conya, oi?

Quan tindrem govern?
Govern real? Quan la República sigui plenament efectiva. Mai abans.

A qui veu de president de la Generalitat? I de la República?
Veure-hi hi veig totes les diputades i diputats pro-República. La presidència del Consell de la República hauria de correspondre al president Puigdemont, en aquesta primera etapa. Un cop plenament efectiva jo espero poder votar com a primer president de la República a Oriol Junqueras.

Què és el que més l’ha sorprès de les reaccions que han provocat la seva activitat a les xarxes?
L’odi del nacionalisme espanyol. És irracional, absolut, sense matisos. Sense capacitat per raonar ni ganes de fer-ho. Hem de tenir-ne molta por. Quotidianitzem, cada dia, centenars d’incidents intolerables

Per cert… Li queda temps per veure la família?
I tant! Tot va contra les hores de son.

Maria de los Dolores està ja a punt de demanar-li el divorci o encara aguantarà 15 minuts més?
La realitat absoluta de la meva vida quotidiana és que la María de los Dolores és, costat per costat, artífex del CNICatalunya. Ella és analítica, executiva, noble, resolutiva i a més és simpàtica i alegre.

És vostè català?
I tant! Perquè els catalans naixem on volem.

Què el va portar a Catalunya?
Això ho sap tothom! Jo era agent del CNI a Diagonal 666.

Vol sortir de l’anonimat? Doni‘ns l’exclusiva!
No, no.

Si és que no. Algun dia ho farà?
No ho faré per una senzilla raó. Sóc una persona completament anònima i irrellevant. No tinc cap altre compte a les xarxes, no he militat mai, no sóc ningú interessant.

L’han intentat entrevistar abans algun mitjà de comunicació?
Sí, fins i tot televisions. No he entès mai quin interès podria tenir per ells.

Gràcies per l’exclusiva!!

Please follow and like us: