Els Separatistes Catalans Posaran a Prova la Unitat Abans de les Converses de Madrid

A les eleccions regionals del febrer, els separatistes van obtenir més del 50% dels vots. El moviment separatista molt dividit de Catalunya posarà a prova les seves habilitats de mobilització.

L’article al diari de Singapur The Straits Times, a partir d’una informació d’Agence France-Presse, fa una referència breu al significat de l’11S, i que aquest any és el primer després de l’indult dels líders independentistes per a la declaració independentista del 2017 fallida.

Segueix:

Sota el lema “Lluitarem per la independència i guanyarem”, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), el moviment separatista de base més gran, té previst mobilitzar-se per Barcelona en una concentració anual que en els seus moments àlgids va fer sortir al carrer 1,5 milions de persones. Però han canviat moltes coses des de la frenètica tardor del 2017, quan el govern regional català va organitzar un referèndum prohibit per Madrid i després va emetre una declaració d’independència de curta durada, que va desencadenar la pitjor crisi política d’Espanya en dècades.

Els moviments espanyols van ser detencions, judicis i condemnes a llargues penes de presó pel màxim tribunal espanyol, mentre que altres van evitar, a l’estranger, el processament, deixant el moviment molt decebut i renyit sobre com procedir’. Les idees que expressa l’article: amb la moral baixa després d’això, el fet de tenir presos polítics va fer resistir el moviment. ‘Ara indultats, baixa la motivació, i la divisió al nou govern separatista de Catalunya, que agrupa l’ERC d’esquerres moderat, que afavoreix una estratègia negociada per aconseguir la independència, i el seu soci menor més radical, JxC, que vol mantenir un enfocament confrontat. Aquestes pressions han esgotat les xifres de Diades recents, amb només 600.000 que van sortir al carrer el 2019, el nombre més baix en molts anys.

Un article del mateix dijous 9 de setembre a The Local també fa referència a la mateixa informació d’Agence France-Presse.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *