‘Durant molt de temps, diversos grups polítics han expressat constantment la seva preocupació pel que està passant a la comissió de peticions del Parlament Europeu (PETI)

‘Aquesta és la comissió on tots els ciutadans o residents de la UE poden presentar una petició per presentar les seves queixes o demanar canvis. de les institucions de la UE. S’han enviat almenys dues cartes queixant-se de les decisions de la càtedra PETI.

‘És per això que els Verds/ALE, els Socialistes i Demòcrates i l’Esquerra es van retirar de la comissió d’audiència de la comissió de dimarts (28 de febrer); és un símptoma d’un problema estructural. ‘Volem destacar l’enfocament, malauradament esbiaixat, de la presidenta de la comissió, Dolors Montserrat, del Partit Popular Europeu.

‘La comissió PETI del Parlament va tornar a ser manipulada amb finalitats partidistes per la dreta espanyola. Des de l’any 2017, aquesta comissió, presidida per Montserrat, està instrumentalitzada al servei de les lluites polítiques internes del PP de centredreta a Espanya.

‘Dimarts s’ha fet una audiència pública sobre el model d’immersió lingüística a les escoles catalanes. Un sistema que busca el domini total de les llengües oficials del territori al final de l’ensenyament obligatori, que són el català i el castellà arreu de Catalunya, i també l’aranès occità a la Vall d’Aran.

‘El sistema d’immersió lingüística a Catalunya gaudeix d’un ampli consens social i polític. No és un debat que divideixi independentistes i no independentistes, sinó que té suport transversal al Parlament català. En concret, 116 dels 135 diputats de la cambra catalana pertanyen a partits polítics que defensen el sistema. El model d’escola catalana genera cohesió social —evitant separar els ciutadans per comunitats lingüístiques— i ofereix resultats acadèmics positius reconeguts en estudis com PISA.

(,,)

Font:Article d’opinió de Margrete Auken, Ana Miranda i Diana Riba a EuObserver

Please follow and like us: