Diversos Mitjans Internacionals Informen en Aquesta Línia: ‘No a l’Extradició a Espanya des d’Itàlia per a Puigdemont’

 • Edició europea de Politico (Estats Units): ‘El líder separatista català surt lliure del Tribunal de Sardenya’
 • La Stampa, Itàlia: ‘No a l’extradició des de Itàlia per a Puigdemont. Espanya també demana la detenció de dos dels seus antics consellers. Els jutges de Sassari esperen la resolució del Tribunal de Justícia Europeu. Ponsatí i Comín també són a Sardenya per a la vista del jutjat del líder català’
 • La Repubblica, Itàlia: ‘Suspensió de l’extradició: la sol·licitud va arribar des de la fiscalia general al tribunal d’apel·lació de Sassari. Al que, evidentment, se li va sumar el de la defensa. I el jurat de tres jutges va decidir en gairebé dues hores: acceptat. L’expresident de Catalunya, de Carles Puidgemont, és lliure i pot tornar a Brussel·les. Per a l’advocat de Puigdemont de Sassari, Agostinangelo Marras: “Un resultat absolutament positiu”, va explicar a la sortida’.
 • Libération, França: ‘Catalunya. La justícia italiana suspèn els procediments contra Carles Puigdemont. El líder català es va presentar dilluns davant un tribunal sard per impugnar l’ordre europea de detenció emesa per Espanya per la seva extradició’.
 • Infobae, Argentina: ‘Itàlia suspèn extradició del líder separatista català Carles Puigdemont’
 • Agència Reuters, Regne Unit: ‘Itàlia suspèn el cas d’extradició del líder separatista català. La decisió és un cop dur per al Tribunal Suprem espanyol. Havia sol·licitat la seva extradició per fer front a càrrecs de sedició relacionats amb la fallida candidatura independentista de Catalunya del 2017. Puigdemont, que també ha piulat que s’ha suspès el procediment d’extradició, era el president del govern de Catalunya en el moment d’un plebiscit sobre la independència que els tribunals espanyols consideren il·legal. “(Estic) molt feliç”, va dir en italià, quan sortia del jutjat de la ciutat de Sassari, on es reunien a l’exterior algunes desenes de simpatitzants, agitant banderes catalanes i sardes i cantant “llibertat” i “independència”.
 • NOS, Països Baixos: ‘Puigdemont provisionalment lliure; un jutge italià suspèn la sentència’
 • Der Standard, Alemanya: ‘”LLIBERTAT, LLIBERTAT”. Puigdemont no serà lliurat a Espanya de moment. L’exprimer ministre català Carles Puigdemont tampoc no és extradit a Espanya des d’Itàlia. El Tribunal de Justícia Europeu ha de dictaminar la seva immunitat’
 • NU, Països Baixos: ‘L’exlíder català Puigdemont no serà extradit a Espanya de moment’
 • The Associated Press, Estats Units: ‘L’exlíder català Puigdemont, alliberat a Sardenya de moment’
 • Al Jazeera, Qatar: ‘Un tribunal italià ha suspès un cas relatiu a l’extradició de l’exlíder català Carles Puigdemont, a l’espera d’una decisió del Tribunal de Justícia Europeu, segons el seu advocat. La sentència de dilluns es va produir després que Puigdemont fos arrestat el 23 de setembre a Sardenya per agents que actuaven en virtut d’una ordre europea de detenció emesa per Espanya’.
 • The Guardian, Regne Unit: ‘L’exlíder separatista de Catalunya, Carles Puigdemont, ha sortit d’un jutjat sard després que un jutge hagi endarrerit la decisió sobre la sol·licitud d’extradició d’Espanya i hagi dit que era lliure de viatjar. Puigdemont va sortir amb el seu advocat, va donar la mà i va abraçar els partidaris, dient que estava “molt feliç”.
 • L’Independent, França: ‘L’expresident separatista de Catalunya va ser escoltat dilluns pels jutges italians, que van demanar la suspensió del procediment contra ell’.
 • Euronews, versió Itàlia: ‘Puigdemont, extradició suspesa (a l’espera del Tribunal Europeu)’ (vídeo i article)
 • Euronews, versió França: ‘A Sardenya, la justícia suspèn el cas Carles Puigdemont’ (vídeo i article)
Please follow and like us: