Comunicat de Les Guilleries (80)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Ja han passat uns dies des que periodistes i polítics de la dreta més rància i extrema, com Jiménez Losantos, Vidal Cuadras, Casado Blanco o Arrimadas García, vaticinaven (i desitjaven) una situació greu de violència amb motiu de la celebració del Consejo de Ministros a la capital catalana el 21-D.

Exceptuant alguns incidents aïllats, la realitat un cop més va desmentir aquests auguris apocalíptics, desenvolupant-se unes manifestacions massives de protesta contra la provocació colonial dins de la més estricta normalitat democràtica.

Pel que fa al dispositiu policial cal felicitar la majoria de companys participants, alguns dels quals van aguantar provocacions i llençaments sense carregar, més enllà del que és exigible, però malauradament un cop més es van donar algunes escenes gens satisfactòries, com l’insult a un ciutadà per part de l’agent Octavio de la Brigada Mòbil.

Aquest mosso és membre de la coneguda Unitat 6a, on es concentra la flor i nata de la fatxenderia policial, amics de Jusapol i que llueixen samarretes de les unitats d’intervenció de la policia espanyola. Esperem que el Departament d’Interior investigui tots els excessos i exigeixi les responsabilitats que se’n derivin.

Per últim, volem donar tot el nostre suport als mossos d’esquadra que públicament defensen la República catalana i que per això han estat assenyalats per altres mossos que no combreguen amb aquesta idea de país, propiciant que el diari El Mundo carregués contra ells amb acusacions falses i amb la voluntat manifesta de danyar el seu prestigi professional i la bona imatge del nostre Cos.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 25 de desembre de 2018

Please follow and like us: