Comunicat de Les Guilleries (71)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Ens congratulem pel recent arxiu de la Informació Reservada oberta contra nombrosos companys per la seva intervenció en el referèndum de l’1-O.

Recordem que aquest expedient és fruit d’una sèrie d’informes elaborats per CNP i GC. Lamentem i condemnem la ferotge persecució d’aquests dos cossos contra el CME.

Per altra banda, hem tingut coneixement que la Fiscalia ha presentat recurs contra l’arxiu de la causa oberta als acompanyants del MHP Carles Puigdemont quan fou detingut a Alemanya, entre ells dos companys, il·legalment detinguts pel CNP a Catalunya.

El ministeri públic espanyol ignora els dos requisits establerts a l’article 23.2 de la LOPJ per perseguir aquest tipus de delictes:

  1. que el fet sigui punible al lloc d’execució: no ho és, perquè a Alemanya no van ser detinguts ni han tingut cap causa penal oberta.
  2. que s’iniciï mitjançant querella de Fiscalia o de l’agreujat: en aquest cas es va iniciar amb un simple escrit signat per un comissari del CNP.

Per altra banda, aquest passat dissabte al programa de TV3 FAQS vam escoltar l’advocat Javier Aranda, qui defensa tres membres del CNP acusats de participar en la repressió estatal contra els votants de l’1-O, i que casualment és el principal advocat del sindicat de mossos SPC.

Aquest sindicat també compta amb l’advocat José María Fuster-Fabra, amb passat falangista i afí al partit d’extrema dreta Cs, a més de defensor i amic del general de la GC Rodríguez Galindo, condemnat a 70 anys de presó per tortures, dels que només en va complir 4 gràcies a un indult del Gobierno.

Emplacem els afiliats republicans d’aquest sindicat a reflexionar sobre si aquest és el perfil que volen que tinguin llurs col·laboradors.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 21 de novembre de 2018

Please follow and like us: