Comunicat de Les Guilleries (70)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Dimarts vespre Mossos va rebre un avís d’una reunió en un bar de Figueres per part d’un grup de persones d’ideologia ultradretana que estarien preparant la retirada de simbologia independentista a diferents localitats de la demarcació de Girona, entre elles el poble de Verges, el qual ha patit diversos atacs feixistes, com la punxada de les rodes de 33 turismes.

En arribar al lloc, la dotació policial va observar com de l’establiment i d’entre el grup que originà l’alerta sortien dues persones que es ficaven a l’interior d’un vehicle de color negre amb els vidres posteriors tintats.

Es va decidir interceptar aquest vehicle donada la inseguretat que la situació havia generat entre alguns ciutadans. La sorpresa va esdevenir quan les dues persones que anaven a l’interior del turisme es van identificar com a agents de la Guàrdia Civil i la titularitat del vehicle que conduïen era de la Secretaría de Estado de Seguridad.

Aquests agents de la GC, mostrant-se nerviosos i poc col·laboradors amb la dotació del CME, no van voler explicar els motius de trobar-se en aquelles circumstàncies, tot i tenint en compte que no disposen de competències en els àmbits de seguretat ciutadana i d’ordre públic.

Caldria exigir als responsables del Ministerio del Interior quines tasques i funcions estan realitzant els centenars d’agents de les FCSE que hi ha comissionats a Catalunya i que no formen part de la plantilla ordinària.

Seria inadmissible que s’estiguessin malbaratant recursos públics amb unes forces policials d’ocupació integrades en escamots dirigits a provocar enfrontaments civils, ja sigui dirigint, coordinant i/o assessorant aquests grups aliens a les comunitats locals on actuen.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 16 de novembre de 2018

Please follow and like us:

One thought on “Comunicat de Les Guilleries (70)

Comments are closed.