Comunicat de Les Guilleries (67)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Avui malauradament s’han confirmat les sospites (i les filtracions) que la Fiscalia, en el seu escrit d’acusació, demana penes de presó de fins a 25 anys en els propers judicis, que esdevindran una farsa i un aquelarre pels nostres representants polítics, socials i policials (els ex-responsables d’Interior: conseller Forn., Cèsar Puig i Pere Soler).

Pel major Trapero i per a la intendenta Laplana es demanen 11 i 4 anys respectivament. No tenint prou amb les vergonyants acusacions de sedició sostingudes fins avui, ara les substitueixen per les més greus de rebel·lió, delicte que castiga aquelles conductes consistents en “alçar-se violentament i pública” amb l’objectiu de “derogar, suspendre o modificar totalment o parcialment la Constitució”.

Aquesta petició de la Fiscalia contra els comandaments del nostre Cos no respon a una exègesi racional del Codi Penal sinó que emana d’una voluntat extrajurídica de càstig, venjança i escarni -que parteix de l’excel-lent gestió del CME dels atemptats del 17-A-, situant aquesta institució fora de la llei, en una clara actuació prevaricadora i hostil.

Si el cap del Cos és jutjat i sentenciat per aquest delicte, sustentat en un relat falsari de les forces repressores de l’Estat i amb la voluntat d’un poder judicial neofranquista, s’està acusant i condemnant a tot el col·lectiu de 17000 agents dels mossos d’esquadra.

Davant d’aquesta esperpèntica i ignominiosa situació reclamem un posicionament rotund i inequívoc de tots els sindicats de la policia catalana, que com acte de dignitat personal i professional ens mereixem tots els companys i companyes del Cos de Mossos d’Esquadra, institució amb gairebé 300 anys d’història.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 2 de novembre de 2018

Please follow and like us: