Àmplia operació de programari mercenari espia contra catalans, amb els programes Pegasus i Candiru

‘El Citizen Lab, en col·laboració amb grups de la societat civil catalana, ha identificat més de 60 persones atacades o infectades amb programari espia mercenari. Almenys 63 dirigents i activistes van ser atacats o infectats amb Pegasus i quatre més amb Candiru. Coma mínim, dos van ser atacats o infectats amb tots dos.

‘Entre les víctimes hi ha diputats al Parlament Europeu, presidents catalans, legisladors, juristes i membres d’organitzacions de la societat civil. En alguns casos també es van infectar dispositius de familiars.

‘Vam identificar proves d’HOMAGE, una vulnerabilitat de clic zero d’iOS no revelada anteriorment utilitzada per NSO Group que era efectiva contra algunes versions anteriors a la 13.2. El Citizen Lab no està atribuint de manera concloent les operacions a una entitat concreta, però evidències circumstancials sòlides suggereixen un nexe amb les autoritats espanyoles.

‘Vam compartir una selecció de casos de Pegasus amb el Tech Lab d’Amnistia Internacional, que va validar de manera independent la nostra metodologia forense.

Font: Citizen Lab

Please follow and like us: