Comunicat de Les Guilleries (99)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Aquesta setmana el diari “Público” ha fet difusió de tot un seguit d’informacions en relació als atemptats del 17 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils i la involucració que hi va tenir el CNI.

Recordem que la cèdula terrorista, que va causar 17 morts i més de 130 ferits, va ser gestada i organitzada per l’imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satty, confident dels serveis d’intel·ligència espanyol.

Davant d’aquests fets i degut al silenci clamorós de l’Estat i del conjunt dels mitjans de comunicació espanyols que deliberadament oculten les circumstàncies al voltant dels atemptats del 17-A, des del col·lectiu Guilleries ens fem les següents qüestions:

  1. Coneixia el CNI que l’imam de Ripoll, confident seu, estava radicalitzant a joves del municipi? I les visites que els varen fer membres del CNP, a què es devien?
  2. Segons les informacions filtrades, hem conegut que tenien “punxats” els telèfons mòbils dels joves terroristes que varen precipitar els atemptats. No haguera el CNI d’alertar de la situació al CME, cos policial competent en matèria de seguretat a Catalunya?
  3. Què té a dir el Govern de l’Estat sobre la informació publicada per la periodista del New York Times, Rukmini Callimachi, sobre que el CNP va trucar 1 hora abans al terrorista que va atemptar a les Rambles?
  4. Per què l’Estat no va permetre que el CME formés part del CITCO, organisme on es coordinen estratègies i es comparteixen informacions en l’àmbit antiterrorista, quan a Catalunya hi havia una alerta 4 sobre 5?
  5. Davant de l’explosió a la casa d’Alcanar, el dia abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils, si el CNI era coneixedor de les activitats del grup, per què no va informar d’immediat al CME després del succés? Per què doncs l’insistent interés de la GC de col·laborar en la IOTP que ja estaven realitzant els Tedax de Mossos? Pretenien ocultar indicis o destruir-ne’n sobre la relació de la cèdula terrorista amb el CNI, com s’ha insinuat?
  6. Si el CNI, pels mecanismes que disposa l’Estat, hagués facilitat determinada informació al CME, policia desplegada a tot el territori, no és lògic creure que s’haurien pogut evitar els atemptats i salvar vides humanes?
  7. Per què PP, PSOE i Cs van vetar la creació d’una comissió d’Investigació al Congrés dels Diputats? Què pretenen ocultar a la ciutadania i sobretot a les víctimes dels atemptats?
  8. En definitiva, i amb moltes preguntes a dia d’avui sense resposta, estem davant d’un error de negligència greu del servei d’Intel·ligència espanyol o davant d’un atemptat de “falsa bandera” a càrrec de l’Estat?

Esperem explicacions dels seus responsables que desitgem descartin ambdós supòsits.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *