Català, Política

Fil de l’HC Toni Comín arran de l’interès q el cas català desperta entre bona part de la classe política alemanya

“Ahir a Berlín, i tenint en compte l’interès q el cas català desperta entre bona part de la classe política alemanya, vam aprofitar per recordar alguns arguments q cal fer arribar als ciutadans de tot Europa, per tal de desfer els prejudicis q alguns han intentat escampar: FIL:

1. Catalunya és l’única regió europea q reuneix les 6 característiques bàsiques q tenen els estats grans d la UE (població, territori, PIB, llengua, institucions i capital) i q, tot i això, no té un estat propi. Molts estats ho són sense reunir-les totes.
2. Una majoria dels catalans q volen la República, no la volen perquè siguin nacionalistes, sinó perquè ja no suporten més el nacionalisme espanyol (i la seva arrel autoritària). L’independentisme català és, en aquest sentit, un moviment anti-nacionalista.
3. El conflicte amb Catalunya revela fins a quin punt la transició d’Espanya a la democràcia va ser una transició inconclusa i profundament imperfecta. La comparació amb les transicions a Alemanya i Itàlia després del 45 és, en aquest sentit, clamorosa.
4. No va ser el govern català qui va transgredir la Constitució fent el referèndum de l’1-O. Va ser la dreta espanyola, amb la connivència del PSOE, qui va trencar unilateralment el pacte constitucional forçant la sentència de l’Estatut de l’any 2010.

Enllaç Aquí.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *