Comunicat de Les Guilleries (89)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

El cos militar de la “Guardia Civil” afirma tenir com a principal divisa l’honor i el seu lema és el conegut “Todo por la Patria”, omnipresent a les “Casa Cuartel” d’arreu del territori espanyol, incloent-hi la Catalunya conquerida i ocupada.

El cop d’estat del 23-F, protagonitzat per membres d’aquest Cos irrompent per la força al Congrés i fent ús de les armes de foc per intimidar als parlamentaris, va respondre a una visió autoritària de control i domini del país i de menyspreu a la voluntat popular, que ha caracteritzat els seus 175 anys d’història.

Al #JudiciFarsa que es representa al Tribunal Suprem del país veí, els agents de la “Benemérita” estan devastant el pretès honor i elevant a la categoria de principi suprem i exclusiu el “Todo por la Patria”, construint un relat falsari de la realitat, en conxorxa amb la Fiscalia, que esdevé clarament fals testimoni.

Així, no dubten en mentir deliberadament (com ho acrediten vídeos dels dies dels fets) i en qualificar com a violència les “miradas de odio”, els braços en alt, els avions de paper, l’enganxada de cartells, les cassolades, etc, accions que segons ells donen lloc a un “ambiente insurreccional” i un “polvorín”. Utilitzen també el mot “masa” amb l’objectiu de deshumanitzar i criminalitzar els ciutadans que exercien els seus drets fonamentals.

Allò més trist i preocupant és escoltar les declaracions d’alguns membres del Cos de Mossos d’Esquadra, institució que aquest mes d’abril celebra el seu tri-centenari, fent de comparses de la “Guardia Civil” i reiterant el concepte de “massa”, terme impropi del nostre Cos i que s’allunya del valor de proximitat al ciutadà essencial en la nostra actuació.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *