Comunicat de Les Guilleries (88)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Aquesta setmana un organisme administratiu tan polititzat i deslegitimat com la Junta Electoral Central (JEC) ha acordat la retirada de determinada simbologia dels edificis públics de l’administració de la Generalitat i de totes les entitats vinculades o dependents d’aquesta.

Part de les mesures imposades per la JEC són inconcretes i omnicomprensives, a més d’excessives pel que fa al seu àmbit espacial d’aplicació, i per tant il·legals i inhàbils per poder limitar el camp d’acció propi de la llibertat d’expressió, garantida a la pròpia CE com a dret fonamental.

També trobem inacceptables, per anar més enllà de les nostres funcions, les instruccions, per donar compliment a l’acord de la JEC, impartides pel comissari David Boneta, ordenant que si les persones responsables no s’avenen a la seva retirada els agents allà desplaçats faran la retirada ells personalment.

És incomprensible i vergonyant com un cos policial que ha de vetllar per la seguretat de les persones, assistir els requeriments dels ciutadans, en un context d’alerta terrorista, relegui aquestes funcions primordials per realitzar tasques pròpies d’altres serveis com els de les brigades municipals.

No entenem, i per tant rebutgem (esperem que també ho facin els sindicats), la utilització del CME com a policia política al servei dels òrgans d’un estat espanyol immers en una persistent deriva autoritària emmarcada en la seva obsessió catalanofòbica.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *