Català, Les Guilleries

Comunicat de Les Guilleries (73)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Dimecres passat es va mantenir una reunió entre representants de la conselleria d’Interior i una delegació de l’imperi (?) on es va tractar sobre la integració de les policies del país veí al servei d’emergències CAT112.

Entre la delegació espanyola hi havia els caps de la GC i CNP a Catalunya, aquest darrer el comissari J.A. Togores, responsable durant 6 anys de les unitats d’antiavalots (UIP), infames protagonistes de l’1-O.

La resposta a totes les situacions d’emergència que pot patir la ciutadania catalana correspon exclusivament a cossos d’àmbit nacional i local i en conseqüència no concebem què hi han de fer al 112 el CNP i la GC, els quals només disposen de competències residuals supra i extra nacionals, quan ja hi ha actualment mecanismes de traspàs d’informació.

No troba injustificable conseller Buch obrir la porta de l’òrgan de gestió de les emergències ciutadanes a les forces d’ocupació? Unes FCSE que van escorcollar les mateixes instal·lacions centrals del 112 i altres edificis públics, coneixedors de la vulneració de l’article 564 de la Lecrim, que exigeix un requeriment judicial previ a l’escorcoll.

La mateixa policia que va colpejar ciutadans pacífics l’1-O, rebentant un ull a Roger Español (amb pilotes de goma prohibides pel Parlament), que van fracturar el nas al fotoperiodista Jordi Borràs o que organitzen i assessoren a grups d’encaputxats que arrenquen llaços grocs de matinada.

Demanem a la conselleria d’Interior que rectifiqui i no integri les forces policials espanyoles al 112, ja que seria un pas en direcció contrària a la materialització de la República, voluntat majoritària expressada pel poble català i que el Govern es va comprometre a assolir.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 1 de desembre de 2018

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *