Català, Catalunya, Primàries

Entrevistes als candidats de Primàries Barcelona: Eulàlia Pascual

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

Pascual

Eulàlia Pascual candidata de Primàries Barcelona

Aquí pots consultar el seu currículum

Com voldries que fos la teva ciutat?

Vull una ciutat amb una gran qualitat de vida pels seus ciutadans.

Això significa bona mobilitat, entorn saludable, adaptabilitat, seguretat, civisme, habitatge accessible, educació i escoles bressol. En resum, garantir els drets de la Carta de Drets Humans a la ciutat als seus habitants. I això vol dir també una ciutat culta, conservadora amb el seu patrimoni històric, i respectuosa amb els seus  altres habitants: els animals i també amb els espais verds, arbres i paisatges.

Quin és el teu projecte per Barcelona?

El meu projecte es basa, com he mencionat, en la qualitat de vida i per tant en una bona gestió municipal al servei dels ciutadans. Crec que això és possible si hi ha una bona comunicació amb la societat civil de la ciutat que a Barcelona és molt rica i valuosa: associacions, comunitats de veïns, institucions. També crec que la bona gestió demanda bons professionals i no càrrecs imposats per llistes tancades o afinitats personals.

Quins són els seus principals problemes?

L’habitatge, la gentrificació, el turisme de baixa qualitat, l’inseguretat i l’incivisme. També em preocupa el sense-llarisme, i la pobresa a molts barris, especialment entre la gent gran.

Quina solució proposes?

No crec en les solucions miraculoses ni en les promeses mirífiques. Crec en una bona gestió, seriosa, i amb sentit comú. Jo tinc una idea clara de la ciutat que vull però també m’interessa escoltar els excel.lents professionals de cada àmbit que en tenim i molts, i escoltar també els barcelonins per prendre decisions assenyades. Crec que aquesta es la manera de governar bé, sense improvisacions, invents o mesures al servei de la línea d’un partit polític sense tenir en compte al ciutadà.

Quina implicació ha de tenir la teva ciutat en la constitució de la República?

Quan parlem de República hem de remarcar que això passa per assolir i consolidar l’independència, no ho oblidem. Voler ser independents pot ser una qüestió emocional o pot ser una decisió pragmàtica. Si volem ser independents es per tenir una societat més avançada, més democràtica, més rica, més justa i solidària. Si la ciutat té un govern independentista que demostri com tot això es pot aconseguir amb la seva gestió, crec que és la manera de convèncer a tothom que la República Catalana es el millor futur per a tots.

Quina opinió tens sobre la creació del Consell per la República?

Crec que totes les iniciatives que ens portin a consolidar estratègies independentistes i ens aportin visibilització i internacionalització són positives i necessàries.

Els nostres lectors pregunten:

@AlbertJaimeC – En cas d’un empat entre partits independentistes que fes que la llista de Primàries fos determinant, a quin partit donaries l’Alcaldia?

Aquesta pregunta no es pot contestar, crec jo, a priori. Hauríem de seure a negociar i atorgar l’Alcaldia al partit que garantís més fermament el nostre objectiu que és assolir l’independència.

@artur_payarol – Canviaries els comptes bancaris de l’Ajuntament a Banca Etica? I l’energia dels locals municipals?

Sí sense dubte!

@IgnasiPerez1 Consideres que tendir a la gratuïtat del transport públic seria una mesura en la millora de les condicions de vida de la ciutat? Tens previst alguna mesura al respecte?

El tema de la gratuïtat del transport públic és complicat i complex. A Estònia, en concret a Tallin, han realitzat una prova de gratuïtat del transport públic pels residents de la ciutat i en algunes ciutats de França de mitjà i petita grandària, menys de 200.000 habitants, han realitzat també alguna prova, però no ho podem analitzar a mitjà termini. Aquestes experiències a curt termini solen resultar, però a llarg termini s’estanca el seu ús, i sobretot el finançament per mantenir la qualitat del servei és un aspecte a tenir en compte.

@Lourdes09521031 – Quina solució li donaries al greu problema del Top Manta?

En el tema del Top Manta col.lisionen  tres drets: el de les persones que viuen precàriament d’aquesta venda, el dels comerços i vianants que es veuen perjudicats i el de les marques falsificades o piratejades. Per mi les persones són prioritàries però és evident que s’ha de resoldre immediatament el tema. No és fàcil i no tinc una vareta màgica però no es pot permetre envair l’espai públic ni perjudicar comerciants o paradistes que paguen llicències per vendre al carrer. Resoldre el tema de l’ocupació del espai públic seria el primer pas.

@Inuart Impulsarà  algun mecanisme de participació ciutadana?

Rotundament sí! Fa molts anys que col.laboro amb ONGS i associacions i ho tinc molt clar. És prioritari consultar la societat civil, associacions, comerços, comunitats de veïns i ciutadans que son els que més a prop estan dels problemes i de les possibles solucions. Ara bé s’ha d’articular un sistema àgil i pràctic ja que les convocatòries públiques han demostrat ser molt poc efectives i participatives a l’hora de reunir gent. Les noves tecnologies ofereixen mecanismes més pràctics.

Pots llegir totes les entrevistes dels Candidats de Primàries Barcelona en aquest enllaç

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *