Comunicat de Les Guilleries (59)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Aquests dies recordem els fets succeïts l’any passat i que van culminar amb el Referèndum d’Autodeterminació de l’1-O, paradigma de democràcia i dignitat d’una nació mil·lenària.

En contrast amb aquest èxit col·lectiu hi ha el fracàs d’un estat que va tractar d’impedir la votació colpejant amb extrema brutalitat i lesionant centenars de ciutadans pacífics, amb vulneració manifesta de l’ordre dictada per l’autoritat judicial i de normes d’actuació policials incorporades a lleis espanyoles.

Aquesta actuació que avergonyeix a qualsevol demòcrata, deu enorgullir el govern espanyol, quan ha decidit condecorar el cap de la policia espanyola durant l’1-O, Sebastián Trapote, amb una medalla al mèrit policial que li comportarà un 10% d’augment vitalici sobre la seva pensió. S’afegeix a la llista de funcionaris policials espanyols premiats amb sobresous, com el torturador franquista Billy el Niño.

D’altra banda, aquest dissabte 29 l’organització Jusapol (Justicia Salarial para la Policía), que el mitjà de comunicació Público va apuntar que està finançada per l’extrema dreta de C’s, convoca a manifestar-se davant del Palau de la Generalitat i homenatjar els policies que varen destrossar escoles i agredir ciutadans catalans.

Guilleries considera que l’únic sentit que pot tenir convocar una manifestació davant la seu d’una institució completament aliena a la consecució dels seus objectius fundacionals no pot ser altra que fer gala de la seva repugnant barbàrie i desplegar un nou acte de provocació dels a por ellos, afront que mereix resposta social en forma de convocatòria de contramanifestació, en homenatge a l’1-0 i record i solidaritat de les víctimes.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *