Català, Internacional, Política

El president del parlament flamenc, Peumans, sobre la polèmica carta a la MHP del parlament Carme Forcadell: Afers exteriors no té res a dir-me

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

Traducció de l’Article del diari belga de Standaard

Screenshot_20180926-111537

Jan Peumans no fa declaracions sobre la flamant carta que va escriure sobre la qüestió catalana. El president del Parlament flamenc a ‘De Ochtend’ a Ràdio 1, ha dit això després que Espanya hagués cridat el nostre ambaixador. “Si els Afers Exteriors em criden, ha dit, tenim un motí diplomàtic intern”.

“Els afers estrangers no tenen res a dir-me”, ha dit Jan Peumans sobre la carta que va dirigir a l’ex presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. En aquesta carta, Peumans diu, entre altres coses que, “és lamentablement que la democràcia a Catalunya es hagi estat trepitjada violentament”. L’ambaixador belga a Madrid, Marc Calcoen, ha dit que el govern espanyol considera que la carta és insultant.

“Aquesta carta és perfectament clara”, segons Peumans. “Si envies a 800 persones a l’hospital per fer un referèndum, i empresones a Carme Forcadell, una dona que no fa mal a una mosca, no crec que això sigui normal. Afers exteriors creuen que això és normal, és cert, però no tinc paraules per això “.

Si va enviar la carta com a persona privada o en la seva qualitat de president del Parlament flamenc, segons Peumans, “no és important”. “Però hem votat al Parlament flamenc una resolució que condemna la violència i demana el diàleg. També crec que estic expressant l’opinió de molts polítics belgues.”

Les autoritats espanyoles també han exigit a l’ambaixador que Afers Exteriors “deixin clar a Peumans que el contingut de la seva carta és completament inacceptable”. No obstant això, encara no ha sentit res de l’Afers Exteriors “, i aquesta carta és del 9 de setembre. “Si algú del Ministeri d’Afers Exteriors em recrimina alguna cosa, crec que tenim un motí diplomàtic nacional”, diu el president del Parlament flamenc.

Please follow and like us:
error

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *