Quo vadis, Catalunya?

Encara no segueixes @canalrepublica a Twitter?

corto

Hi ha fils de Twitter que tenen un principi, però no sempre un final. Això és el que passa amb les piulades d’@helixx85, conegut en aquesta xarxa social com a Corto Maltese. Aquest nou article segur que no deixarà ningú indiferent. Gaudiu amb la lectura!


Ho hem tornat a fer: hem omplert la Diagonal amb més d’un milió de persones motivades, alegres i conscients del moment important que vivim. El poble, la gent, hem fet la feina!

Tots tenim clar que o aconseguim la independència o viurem una involució democràtica que ens portarà a l’allunyament de l’Europa més civilitzada i ens retraurà a temps passats, sense l’euro ni les més mínimes normes de convivència.

Això o ens trairan els nostres propis polítics a canvi d’uns indults per uns delictes no comesos, per un plat de llenties. Aquesta tercera opció, la de perdre per la nostra pròpia feblesa interna, és la que més ens ha de preocupar.

Venim d’una llarga història com a territori assimilat / ocupat per Castella, controlat gràcies a la col·laboració necessària d’un grapat de catalans i catalanes, que accepten el domini de Madrid a canvi de viure millor ells, els triats per fer el paperot de botiflers.

No podem demanar sentit comú als polítics del 155, que prefereixen renunciar a la democràcia per tal de mantenir la sagrada unitat espanyola, que prefereixen un rei no volgut ni estimat per una majoria d’espanyols que no pas respectar la voluntat popular de república.

Però sí podem exigir, demanar als nostres polítics, els polítics que ens van dir que hi havia unes lleis de desconnexió, aprovades en base a la legalitat catalana, que emana del Parlament català, en base a les quals podíem i devíem organitzar un referèndum d’autodeterminació, com va ser el del primer d’octubre de 2017.

Només un recordatori per veure com el Govern no està complint la seva part del pacte entre dirigents polítics i els seus votants: una de les lleis de desconnexió deia que el Govern protegiria i assumiria tots els costos que patissin ciutadans catalans en la reivindicació dels seus drets, com ara el de l’autodeterminació.

Ha contactat el Govern amb els afectats pels centenars de denúncies contra ciutadans pacífics manifestant-se des del passat primer d’octubre? La resposta és un no rotund, botifler, llefiscós i amb olor de Vichy.

Als nostres polítics els va fer por, pànic el 155, en virtut del qual desapareixien milers de càrrecs de confiança ben remunerats i la possibilitat de remenar les cireres.

A mi ja em sembla bé tenir càrrecs ben retribuïts dirigint Catalunya, faltaria més. Però no és suficient.

La primera tasca del Govern, en base als seus compromisos electorals i els resultats de referèndum i eleccions, és implementar l’Estat català en forma de república.

I no retòricament i amb actes periodístics sinó empíricament, o sigui el de qualsevol país normal independent: judicial, territori, diners i reconeixements internacionals. La resta són palles mentals!

Per judicial vull dir quelcom de tan senzill com un sistema just i independent i en base a les lleis catalanes, no el sistema judicial actual, més preocupat per tornar favors al poder executiu central o per a col·locar a familiars en llocs de feina ben remunerats.

Per territori entenc el simple control de les comunicacions, ja siguin analògiques o virtuals, i no deixar que Espanya pugui enviar-nos policies a ocupar-nos o reietons que ningú vol a fer-se fotos i prendre un te amb galetes. N’estem farts!

Encara que som catalans i catalanes i des de petits se’ns ha manipulat dient-nos que som pacífics, educats i nets, potser que a força de tocar-nos el voraviu uns i altres, se’ns acabi la paciència i tornem als temps de Barcelona, La Rosa de Foc, i llavors vindran les queixes, els laments i els plors de les oportunitats perdudes.

Per diners parlo de recaptar els impostos nosaltres mateixos, sense intermediaris. Sense diners no podem pagar els sous dels alts càrrecs, hipotecats i amb fills a escoles privades, ni implementar la república real, la que millori el benestar de totes i tots els catalans i les catalanes.

Si fem tot això, els reconeixements arribaran per força, en base a pura negociació i intercanvi de favors i interessos nacionals dels països tercers.

A Europa creuen que, després del referèndum del primer d’octubre, tot s’ha reconduït de forma pacífica amb els socialistes. O li donem un impuls final al procés català i fem que l’enxaneta pugi dalt del castell republicà o ens arrisquem a fer llenya.

Espanya no ens pot tornar a pegar com pel referèndum, encara menys matar. Llavors, què ens impedeix tirar endavant amb la República. Res, més enllà de la por de fer un pas endavant sense saber del tot si hi haurà xarxa per si caiem fent llenya. La xarxa som tots i cadascun de nosaltres.

Entenem que els socialistes han estat posats a Madrid com a mal menor per poder negociar la separació amistosa d’Espanya i Catalunya, però tampoc cal que ens prenguin el pèl. Al final, tinguem-ho clar: tenim presoners polítics perquè ens interessa per negociar la nostra autodeterminació davant les Nacions Unides i no els deixem anar perquè no volem.

Presidents Torra i Puigdemont, vicepresident Junqueras: compleixin el que van dir i al que es van comprometre o facin un pas al costat. Gràcies!

Please follow and like us:

One thought on “Quo vadis, Catalunya?

  1. Cada vegada tinc més clar q només els ciutadans tirarem endavant la república. No cal esperar les decisions dels polítics resultants de les seves pors i baralles, legítimes o no. Tant el MHP Quim Torra i el MHP Carles Puigdemont ho han deixat clar. La república catalana està en mans de la gent. Nosaltres la farem o no es farà. Quanta més gent independentista entengui això i estigui disposada a tirar endavant, més aviat ho aconseguirem. S’ha de conscienciar als ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *