Català, Internacional, Política

Nota de premsa del diputat alemany Andrej Hunko

Sobre Puigdemont – encara queden preguntes

Nota de premsa del diputat alemany Andrej Hunko

Screenshot_20180725-163438.jpg

Publicat el 25 de juliol de 2018. Comunicat de premsa

Amb motiu de la partida anunciada de Carles Puigdemont el portaveu de la política europea del grup parlamentari del Partit d’Esquerra, Andrej Hunko sobre l’ordre de detenció europea i la situació a Catalunya expressa que:

“Acull amb gran satisfacció que Carles Puigdemont pugui deixar com un home lliure Alemanya. Després d’una petició de lliurament per Rebel·lió que va ser rebutjada ‘, l’ordre de detenció europea ha estat retirada “.

Andrej Hunko continua:

“És bo que l’ordre de detenció europea no s’hagi traduït en el cas Puigdemont en un lliurament automàtic, sinó que hagi estat reexaminada. Fins i tot els Estats membres de la UE no són immunes als dèficits constitucionals. L’abús polític també ha de ser exclòs de l’ordre de detenció europea, de la mateixa manera que ho és en el Conveni europeu d’extradició i de la recerca de la Interpol.

No obstant això, altres funcionaris catalans a Espanya s’enfronten a processos similars per la seva participació en el referèndum l’1 d’octubre de 2017. Demano al Govern federal que treballi amb el Govern espanyol per una solució política al conflicte a Catalunya. Caldria donar suport als primers signes en aquesta direcció del govern de Sánchez.

M’he trobat diverses vegades amb Carles Puigdemont a Berlín, i l’he percebut com una persona amb profundes conviccions democràtiques, desitjo una continuació reeixida de la seva feina en termes d’una solució política a la qüestió Catalunya a Brussel·les. “

 

Encara no segueixes Canal República a twitter?

Please follow and like us:

2 thoughts on “Nota de premsa del diputat alemany Andrej Hunko”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *