Vic: Ciutat històrica de la cultura

Cafès, catedral, palau episcopal: hi ha molt per descobrir en un passeig pels carrers de la vila catalana de Vic. Un dels fills de la ciutat també era molt popular entre els papes

Per als que ja són a la demarcació de Catalunya, Vic és una destinació ideal per a una estada d’uns dies. A 70 quilòmetres de Barcelona i de la frontera amb França, la ciutat es troba al nord-est d’Espanya, al cor de la comarca d’Osona, no gaire lluny dels Pirineus. Els orígens de Vic es remunten al segle IV aC (llavors anomenat Ausa). Des de l’any 516 -i fins a la invasió àrab- ja va ser seu d’una gran diòcesi. L’any 879 Guifré el Pilós aconseguí reconquerir-la, i amb el nou nom de Vicus, esdevingué el centre d’un comtat de la Marca espanyola.

Hi ha molt per descobrir fent un passeig pels carrers i places del nucli antic. Per exemple, l’alegre memorial a un estudiant desconegut que, amb un gran llibre sota el braç, porta un abric ample i un barret de copa i mira pensativament davant seu. La història d’aquest lloc és rica, i l’arquitectura artística i estilísticament diversa dels seus edificis no deixa de sorprendre. Només 30 d’aquests edificis estan classificats com a “significatius”.

Visita a peu per Vic

Anem ara a fer un petit recorregut per Vic, un dels avantatges del qual és la seva mida manejable. La plaça Major impressiona per les seves grans dimensions, la casa adossada d’estil gòtic, cases palaus, balcons i columnates. Aquesta visió de vegades recorda un dels paisatges de Florència. Els cafès et conviden a fer una pausa, fins i tot a l’aire lliure. Tres cops per setmana la plaça és l’escenari d’un mercat molt concorregut i colorit. No obstant això, hi ha un agradable toc mediterrani en aquest lloc, quan la boira no s’acumula, que embolcalla temporalment els carrers estrets d’un vel gris.

(…)

Font: Die Tagespost  [diari alemany catòlic i potser un punt islamòfob?]

Please follow and like us: