Segon Recull de Reaccions de Premsa Internacional i Organitzacions Europees a la Detenció del President Carles Puigdemont

 • Europa, Bèlgica: nota de premsa de l’European Free Aliance: La situació a Catalunya només es resoldrà mitjançant un diàleg obert. Ara la Unió Europea pot triar: inclinar-se davant les pressions dels estats membres que intenten soscavar la justícia democràtica o demostrar als ciutadans europeus que la protecció dels seus drets fonamentals és el centre del projecte europeu.
 • Alemanya, Heise Online – Telepolis: Una primera avaluació de la farsa d’Espanya, que probablement serà un altre cop, i que mostra la seva elusió de la llei.
 • Itàlia, Rai News: Detingut sobre la base d’una ordre europea de detenció, l’expresident de Catalunya Puigdemont és lliure. A Sardenya, el 4/10, audiència d’extradició.
 • Irlanda, Sinn Féin: L’eurodiputat de Sinn Féin MacManus demana l’alliberament immediat de Carles Puigdemont
 • Ràdio Canadà: El líder independentista català, Carles Puigdemont, detingut a Itàlia. L’eurodiputat vivia a l’exili a Bèlgica des del 2017, després de l’intent de secessió de Catalunya.
 • Alemanya, Buch Komplizen – Krass und Konkret: Després d’una nit detingut, va ser posat en llibertat incondicional perquè Itàlia no es pot deixar enganyar pels trucs de la justícia espanyola. De nou només va ser un somni breu de la justícia espanyola, que finalment hi hagi extradició de Carles Puigdemont, via Itàlia. Va ser arrestat dijous a la tarda en arribar a l’aeroport de l’Alguer, a Sardenya. Havia estat convidat pel govern de Sardenya i volia participar en una reunió de polítics locals independents a l’illa.
 • Itàlia. Il Fatto Quotidiano: ‘Carles Puigdemont, lliure, i pot marxar d’Itàlia: no a l’extradició a Espanya per al líder català’
 • Regne Unit, The Guardian: Carles Puigdemont va quedar en llibertat després de ser detingut a Sardenya. L’exlíder català pot viatjar lliurement, però ha d’assistir a la vista d’extradició el 4 d’octubre.
 • Euronews: Carles Puigdemont en llibertat després de la detenció a Itàlia. L’expresident català va ser arrestat dijous a Sardenya.
 • França, Libération: Catalunya: Carles Puigdemont a Itàlia ¿embolic legal o maniobra política coordinada entre Itàlia i Espanya? No hi ha res clar sobre la detenció dijous a la nit a l’aeroport de l’Alguer, a Sardenya, de l’eurodiputat i expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont per part de la policia de fronteres italiana. El líder independentista tenia previst visitar Adifolk, un festival de cultura popular de tres dies que celebra l’amistat entre Catalunya i l’illa italiana en una localitat de Sardenya on encara es parla el català amb fluïdesa. Durant la seva estada, Carles Puigdemont també va planejar reunir-se amb funcionaris electes locals, inclòs el president del Consell regional de Sardenya, Christian Solinas, i l’alcalde de l’Alguer, Mario Conoci. En el lloc, la seva visita havia estat anunciada durant diversos dies i “se sentia lliure per viatjar i treballar amb total seguretat”, expliquen els seus portaveus.
 • França, Le Figaro: A Perpinyà, manifestació de solidaritat amb Puigdemont
Please follow and like us: