Forats Negres

15-11-21. ‘En astrofísica, els forats negres són fenòmens de monstres a l’espai que succionen i destrueixen tot el que hi ha a prop. A l’estat espanyol actual també hi ha institucions igual de destructives i aparentment tan incontrolables i fermament en mans de l’ultranacionalisme espanyol. En primer lloc hi ha les Audiències espanyoles, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que malgrat el seu nom “civil” és un cos paramilitar, una relíquia del passat que hauria de ser supèrflua en qualsevol estat democràtic actual. Aquí voldria citar només dos exemples que han destacat el caràcter i la “qualitat” de la Guàrdia Civil en els darrers dies.

(…)

‘L’al·legat que l’independentisme català havia estat recolzat per Rússia per desestabilitzar Occident i fins i tot havia promès suport armat. Per corroborar aquesta tesi, la Guàrdia Civil va iniciar l’anomenada “Operació Volhov” (nom d’un lloc de Rússia on els voluntaris franquistes de la División Azul van lluitar al costat de les tropes de Hitler (…) I com passa sovint a Espanya en aquests casos, aquest ‘descobriment’ va ser filtrat als amics periodistes i publicat per ells. I aquí va esclatar la bombolla de sabó.

(…)

‘El general de brigada de la Guàrdia Civil Arturo Prieto ha estat ascendit recentment a comandant en cap del cos de la Comunitat Valenciana. Habitualment, aquest nomenament seria una notícia marginal d’interès només intern per a la Guàrdia Civil. És cert, però, que el general Prieto, que fa uns anys estava destinat al País Basc, s’ha provat que havia torturat presos en almenys tres casos. No és diferent d’altres policies espanyols que utilitzaven la tortura com a mètode normal per obtenir confessions o informació dels presos, però que un policia així ascendís a càrrecs molt alts en una democràcia real seria -crec- inimaginable.

‘Petites pedres del gran mosaic que fa d’espanya un país que milions de catalans preferirien abandonar millor avui que demà.

Font: Pere Grau Rovira

Please follow and like us: