Ens adrecem a les 200 – 300 cooperatives de Catalunya, que es consideren solidàries i sostenibles en el sentit més ampli

Der Standard, Alemanya, 13/12/21: ‘El negoci en línia és més fort que mai. Això també és clar per al moviment cooperatiu a Catalunya, la zona nord-oriental d’Espanya. “La crisi de Covid ha canviat el comportament de compra”, diu José Alonso. És un dels caps de la plataforma cooperativa de venda en línia La Zona, “una mena d’Amazon alternatiu“, com li agrada anomenar al projecte.

‘La Zona està en línia des del juny. “Ens adrecem a les 200 a 300 cooperatives de Catalunya, que es consideren solidàries i sostenibles en el sentit més ampli”, explica l’economista i ecologista. La Zona garanteix més visibilitat, que al seu torn suposa més clients i més creixement de l’economia solidària. “Hem arribat a un punt en què és important crear empreses sostenibles i mitjanes amb 30 o 40 empleats per seguir sent competitius de manera digna”, detalla Alonso, explicant la seva visió. “El petit és bonic? És clar. Però crec que hem de superar aquest pensament. La mida mitjana també és bonica. I veurem si el gran també és bonic”, afegeix.

Segell d’aprovació regional

‘Unes 100 cooperatives ja ofereixen els seus productes i serveis a La Zona. Tots tenen un segell autonòmic per a la solidaritat i l’economia social o compleixen una llista de 15 criteris, des de la democràcia interna fins a la igualtat de gènere i les “condicions laborals dignes”. Això significa “contractes de treball fixos, jornada ordinària i un salari superior al que estipula el conveni col·lectiu corresponent”.

(…)

Font DerStandard

Please follow and like us: