Català, Les Guilleries

Comunicat de Les Guilleries (87)

Encara no segueixes @CanalRepública a twitter?

70204f012612f55a982868e5594566c0o

El Col·lectiu Les Guilleries ens ha fet arribar aquest comunicat:

Aquests darrers dies al judici farsa del Tribunal Suprem han declarat com a testimonis els alts comandaments del CME. Pel to inquisitorial dels interrogatoris de les acusacions -amb la connivència i permissivitat del president de la Sala- ha donat la sensació que estem davant d’un d’aquells judicis sumaríssims de la dictadura franquista.

Hem passat de presenciar una compareixença del comissari Castellví, que provocà vergonya aliena en molts companys, a una altra de contingut més tècnic a càrrec del comissari Quevedo, i finalment hem tingut les declaracions del major Trapero: clares, precises i contundents, encara que en molts ciutadans han causat sorpresa i en altres també desgrat.

Recordem que fa poc més d’un any el major Trapero davant l’AN, on li demanen 11 anys de presó i 11 anys d’inhabilitació per delicte de rebel·lió, ja va manifestar-se en el mateix sentit que ho va fer aquesta setmana al TS.

Aquestes declaracions desmuntarien l’argument de les acusacions en referència al delicte de rebel·lió que requeria que el Govern del MHP Puigdemont pogués fer ús d’un “braç armat” de 17.000 mossos per, suposadament, subvertir l’ordre constitucional.

Guilleries comprèn i respecta les estratègies defensives, però considerem que l’obligació del cos de Mossos d’Esquadra, els poders del qual emanen del poble de Catalunya, és ser lleials a les normes i les disposicions governatives que donen compliment a la nostra voluntat sobirana.

Tampoc entenem la innecessària, per supèrflua i redundant, posada a disposició del CME a l’autoritat judicial, i valorem fora de lloc la detenció de membres del Govern i del Parlament, perquè cap delicte van cometre.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *